...
vrijdag 16 juni

Bluesnight: King Of The World

+ Toine Scholten


Deur open 20:00
Aanvang 20:30
Voorverkoop € 13,00
Deur € 15,00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 6% BTW. De deurprijs bevat 6% BTW.

De voorverkoop voor dit concert stopt om 19:15 vandaag. Vanaf 20:00 zijn er nog wel kaarten verkrijgbaar aan de zaal.

King Of The World werd opgericht door gitarist Erwin Java, die zijn niet geringe sporen verdiende bij Herman Brood, Cuby+Blizzards en samen met Hanneke Kappen in White Honey. Zijn mede-bandleden hebben ook allen de nodige muzikale bagage, zo speelde drummer Fokke de Jong in Normaal en is zanger/bassist Ruud Weber bekend van zijn werk met Snowy White en Barry McCabes Albatross. Met zon rijk gemeenschappelijk muzikaal verleden was de keuze voor de bandnaam natuurlijk niet zo gek, hoewel volgens de band zelf King Of The World refereert aan een songtitel van John Lee Hooker en verwijst naar de big three BB, Albert en Freddie King.

Cincinnati is de titel van het 4e album van King of the World dat eind vorig jaar uitkwam. De groep greep met beide handen de kans aan om onder leiding van producer Erwin Musper (o.a. Anouk, Van Halen, Scorpions, Def Leppard, David Bowie, Mick Jagger) dit album op te nemen. Voor deze productie vloog de groep naar Cincinnati , Ohio (USA) om daar in de Bamboo Room Studios in 10 dagen tijd 13 nummers aan de geluidsband toe te vertrouwen. De keuze voor een studio in de USA was snel gemaakt: voor alle bandleden geldt dat de muziek waarmee ze zijn opgegroeid en door zijn geïnspireerd, zijn bakermat vindt in dit land. Wat is er mooier dan om in the cradle of roots-rhythm & blues het creatieve opnameproces te beleven?

King Of The World speelde twee jaar geleden al eens in t Beest, en maakte er toen een fantastische avond van. We zijn dan ook heel blij dat de band weer terugkeert voor de maandelijkse Bluesnight!

Toine Scholten is een Haagse gitarist en vocalist die zijn inspiratie haalt uit Blues en Jazz. Hij is momenteel bezig met zijn Debuut E.P. Diversity. Daarnaast reist en speelt Scholten door heel Europa. Hij verbreedt zijn Blues- en Jazzroots door verschillende muzikale gebieden te onderzoeken.

Toine Scholten heeft gespeeld bij De Wereld Draait Door en was onderdeel van de talentenshow The Best Singer-Songwriter van Nederland. Hij stond in het voorprogramma van onder andere Robben Ford, Matt Scofield en Cory Henry, en tourt momenteel als vaste support voor King of the World.

Tickets zijn €13 inc €1 servicekosten in de voorverkoop. Aan de deur is toegang €15. Inloop vanaf 20:00, Toine Scholten start om 20:30!