...
vrijdag 08 december

Bluesnight: Ruben Hoeke 25

+ Joost De Lange Rock/Blues Experience


Deur open 20:30
Aanvang 21:00
Voorverkoop € 12,00
Deur € 14,00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 6% BTW. De deurprijs bevat 6% BTW.

Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland en speelde hij op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao. Met deze tour vieren we 25 jaar virtuoos gitaarspel!

Ruben Hoeke is een duizendpoot. Naast zijn muzikale escapades, sinds 2004 met zijn Ruben Hoeke Band, geeft hij workshops, organiseert hij sessies en festivals en schrijft zo en nu een column bij gerenommeerde muziekmagazines als De Gitarist en Music Maker. Ook radio-interviews zijn hem niet vreemd. Onder andere B.B. King, Jools Holland en Slash namen plaats voor de mic.

Natuurlijk draait het op deze avond vooral om de muziek. Rubens staat van dienst is indrukkwekkend. Hij speelde samen met onder andere Thé Lau en, Skelter. Al ruime tijd staat de Ruben Hoeke Band centraal in zijn ambities. De formatie bracht in 2006 hun debuutalbum SUGAR uit en twee jaar later werd Ruben door collegagitaristen uitgeroepen tot Nederlands Beste Gitarist. Dat pad leidde hem tot een samenwerking met gitarist Mick Taylor, welke bekend is van The Rolling Stones. De samenwerking komt echter tot een vroegtijdig einde als Taylor zich opnieuw bij de Stones voegt. Het derde album LOADED verschijnt in 2013 en wordt uitgebracht in een volledig uitverkocht Paradiso. Ook 2014 leg hem geen windeieren met zijn benoeming tot Beste Blues-Rock Gitarist van de Benelux en valt hem in 2015 ook de Dutch Blues Award ten deel. Aan de kant van de gitaarbouwers voelt men de drang om samen met Ruben zijn eigen signaturegitaar te bouwen: de Radix Ruben Hoeke Mode, gebouwd in Indonesië.

In de zomer van 2016 wordt Ruben gevraagd de komende jaren op tournee te gaan met de Amerikaanse zangeres Beth Hart. Na een korte twijfel periode kiest hij toch voor zijn eigen thuis en muziek. Het nieuwe RHB album SONIC REVOLVER wordt op 23 september in Europa uitgebracht en wordt algemeen omschreven als een van de beste albums van 2016. Eind 2016 gaat Ruben op tournee met gitarist Jan Akkerman. Diverse media omschrijven Ruben als een stergitarist van wereldklasse en een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen. Met zeer lovende recensies op zak trekt de RHB in 2017 en 2018 weer ten strijde met een grote mix van vette rock, soul, pop, zompige boogie en stampende Rhythm & Blues.

Ruben Hoeke Band is:
Ruben Hoeke Gitaar
Eric Hoeke Drums
Lucas Pruim Zang
Paul Brandsen - Basgitaar

Als support speelt vanavond de van origine Walcherse gitarist Joost de Lange met zijn Joost de Lange Rock/Blues Experience. De drie heren zijn graag geziene gasten in de Nederlandse en Belgische scene, en spelen naast veel eigen werk ook nummers van Jimi Hendrix, Rory Gallagher en Stevie Ray Vaughan.