...
zaterdag 25 november

The Dread Crew of Oddwood

+ Circle J


Deur open 20:00
Aanvang 20:30
Voorverkoop € 11,00
Deur € 13,00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 6% BTW. De deurprijs bevat 6% BTW.

De voorverkoop voor dit concert is inmiddels afgelopen. Aan de zaalkassa zijn nog zeker kaarten verkrijgbaar!

Haal zes getalenteerde muzikanten uit het Zuiden van Californië, trek ze een piratenkostuum aan, geef ze een akoestisch instrument in handen, wapen ze met een flinke dosis humor en je hebt The Dread Crew of Oddwood. De band speelt Celtic Folk en dit doen zij geheel akoestisch. De crew is hierin uniek en heeft deze stijl benoemd tot Heavy Mahogany.

En heavy is het zeker! Ook op instrumentaal gebied slaat de crew de plank niet mis. De bandleden riffen en shredden er op los met een accordeon, mandoline, bouzouki, fluit en speelgoedpiano, terwijl zij grootse verhalen vertellen over verloren kameraden, dronken losbandigheid, zombies en tijdreizen. Kortom: alles wat niet te serieus is. De stembanden en (lach)spieren worden flink opgewarmd tijdens een concert van deze zeelui, en het is al snel meezingen met de veelal grappige songteksten en dansen op de catchy beats.

De crew bevaart de woeste wateren van de Stille Oceaan al sinds 2008 in hun zoektocht naar onontdekte landen (podia) en verstopte schatten (fans). Berucht om hun energieke optredens, lichtvoetig gedans en akoestische harmonieën zijn Captain Wolfbeard OBrady en zijn bemanning zich aan het voorbereiden op de grote overtocht naar de lage landen om hun sound aan het Europese publiek ten gehore te brengen.

Nog geen jaar geleden lanceerde de band het album Lawful Evil de wijde wereld in en nu zet de crew koers naar Europa en varen zij in volle vaart naar de diverse podia om deze te plunderen van hun rum, voedsel en vrouwen. Trossen los!

De Dread Crew neemt bepaald niet de minste support mee. Circle J speelt haar met folk doordrenkte punk sinds 2002. De aanstekelijke mix van stampende punk en folky meezingers bracht de band al naar ontelbare internationale podia en festivals, waar het podium gedeeld werd met bands als Dropkick Murphys (US), The Levellers (GB), The Real McKenzies (CA), Less Than Jake (US), The Mahones (CA) en Mr. Irish Bastard (DE). Vanavond staan ze eindelijk in 't Beest!