...
donderdag 25 mei

Mississippi Swimmers: A Tribute To Jeff Buckley


Deur open 20:00
Aanvang 20:30
Voorverkoop € 12,00
Deur € 14,00

Op 29 mei 2017 is het 20 jaar geleden dat Jeff Buckley een noodlottige duik nam in Amerikas vloeibaarste mythe. Verdronken door een gevaarlijke onderstroom laat hij op tragische wijze een indrukwekkend repertoire na. Hij is 30 jaar oud geworden.

Pieter Peirsman (Hooverphonic, Slow Pilot) en zijn Mississippi Swimmers zijn niet de nieuwste sensatie uit de eindeloze catalogus van tribute-bands. Ze willen alleen de donkere ziel en de etherische stem van de meester weer even tot leven wekken en deze tribute spaarzaam overdoen op plaatsen waar Jeff Buckley zelf met plezier zou gestaan hebben. Voor de talloze fans die hij verweesd achterliet en die wellicht nooit de kans hebben gehad om hem live aan het werk te zien.

Gesteund door een begeleidingsband die hem als een flanellen houthakkershemd gegoten zit, brengen zij een ode aan Jeff Buckley met getrouwe en herkenbare versies van zijn bekende en minder bekende songs. De zanger meandert tussen Jeff Buckleys extatische geraas en religieuze geprevel, en de Swimmers ontlokken je ontroering, koude rillingen én een opengesperde mond.

De Mississippi Swimmers vatten de essentie van Buckleys grootste momenten en geven als geen ander zo nauwgezet s mans authentieke observatie van pijnlijke liefdes weer. Wie zijn ogen sluit wacht een blij weerzien met een baken van de wilde jaren negentig; een ode aan één van de meest begeesterende en meeslepende live-acts van zijn tijd, toen de grunge en alles wat daarvan was afgeleid op luidruchtige wijze de podia beheerste.

Pieter Peirsman: zang, gitaar (Hooverphonic, Slow Pilot, Walrus)
Maarten Van Mieghem: bass, backing vocals (Yevgueni, Slow Pilot, Walrus, Mira)
Toon De Coninck: gitaar
Chris Verhaegen: drums

Inloop vanaf 20:00, Mississippi Swimmers vangen aan om 20:30!