...
donderdag 05 april

Steve Forbert

Chris Tangelder Presenteert:


Deur open 20:00
Aanvang 20:45
Voorverkoop € 18,50
Deur € 20,00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 6% BTW. De deurprijs bevat 6% BTW.

Op zijn 21e toog Mississippi-native Steve Forbert, net als zoveel jonge singer-songwriters, naar New York op zoek naar een platencontract en succes. Zijn debuut album uit 1978 "Alive On Arrival" leverde hem direct veel lof op in de media, vooral vanwege zijn catchy melodieën en lyrische stijl van spelen en zijn prettige, dromerige rauwe stem vol van emotie. Sommige journalisten vergeleken zijn songs toen met Bob Dylan en andere grote schrijvers uit die tijd. Het toonaangevende tijdschrift the Rolling Stone schreef over hem:*Now or then, you would have been hard pressed to find a debut effort that was simultaneously as fresh and accomplished as Alive on Arrival. It was like a great novel by a young author who somehow managed to split the difference between Mark Twain and J. D. Salinger.*
Een jaar later kwam "Jackrabbit Slim" uit. In een tijd dat de folkrock een beetje werd verdreven door de opkomst van de punk, leverde dit album desondanks Forbert's grootste hit op met "Romeos Tune"

Door de jaren heen bleef de muziek van Steve Forbert geliefd. Hij liet zich nooit leiden door wat hip was, maar volgde altijd zijn eigen instinct. Op bezoeken aan de UK na, was Forbert toch maar weinig op de Europeese podia te zien. Hij speelde in 2008 nog wel in België maar tot aan 2016 was hij al 24 jaar niet meer in Nederland, dat hij nog steeds ondanks de lange tijd van afwezigheid door zijn fans hier op handen wordt gedragen bleek wel uit de zeer warme ontvangst die hij kreeg bij de 3 Nederlandse shows en dus wacht hij nu niet meer zo lang om terug te komen naar Nederland.