...
donderdag 18 mei

Torgeir Waldemar

+ Henk & Melle


Deur open 20:30
Aanvang 21:00
Voorverkoop € 15,00
Deur € 15,00

Chris Tangelder programmeert volgend seizoen maandelijks een concert als gastprogrammeur in t Beest onder de noemer Chris Tangelder Presenteert. Concerten met een intiem karakter, meestal seated, van americana, blues, folk, singer songwriters. Chris Tangelder programmeert o.a. in Lux Nijmegen en eerder in Roepaen Ottersum en natuurlijk heel lang geleden in t Beest.

Als voorproefje van wat komen gaat, vanavond Chris aftrap met dit bijzondere concert.

Laatbloeier Torgeir Waldemar kwam uit het niets toen hij op zijn veertigste zijn debuutalbum uitbracht, waarmee hij muziekliefhebbers over de hele wereld bereikte. De titelloze plaat herbergt lange, uitgesponnen en breekbare songs met sterke melodieën. Denk daarbij aan bijvoorbeeld Neil Young of Wovenhand en je weet waar de langbehaarde Noor de mosterd haalt. Hij verweeft zijn rauwe stemgeluid in repetitieve, melancholische structuren met een bijna primitief gitaarspel.

Speciaal voor deze mini-tour komt hij in een intieme trio-bezetting. Deze show zal dan ook seated zijn.


Henk & Melle hebben afzonderlijk van elkaar al een bijzondere bijdrage geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Henk Koorn bracht met Hallo Venray een aantal legendarische rockalbums uit. Melle de Boer heeft met Smutfishs debuut Lawnmower Mind één van de beste Nederlandse rootsalbums op zijn naam staan. Samen, onder de simpele en doeltreffende noemer Henk & Melle, maken ze wonderschone en aaibare americana.

Het debuut Roodnoot, ontstaan in een ijskoude boerderij met dezelfde naam, dateert alweer uit 2012. De pers was het unaniem eens: deze samenwerking smaakt naar meer. Door middel van crowdfunding hebben de heren hun nieuwe album weten te verwezenlijken en het zouden Henk & Melle niet zijn als ze geen opmerkelijke locatie hadden gevonden voor het schrijfproces. De keuze is gevallen op een wegrestaurant: een plek waar je niet lang wilt zijn, zodat songs worden geschreven zonder er te lang bij stil te staan. Naar eigen zeggen is het dan ook een puurder plaatje geworden: Alleen de gitaar, zang en het traporgeltje.

Neil Young en Johnny Dowd kijken soms over hun schouders mee en kunnen een lach niet onderdrukken, maar horen tevens dat het goed zit.
(Willem Jongeneelen, OOR)

Tickets zijn €14 (ex €1 servicekosten) in de VVK, €15 aan de deur. Prijzen inc 1 consumptie.