...
zondag 11 juni

Voivod

+ Xeno


Deur open 15:30
Aanvang 16:00
Voorverkoop € 17,50
Deur € 19,00

Voivod-fans vind je overal, en in vrijwel elke metal-, punk-, hardcore-, prog- of indieband vind je er wel één of twee. Meestal is dat ook nog eens degene die de meeste muziek schrijft, en dat is niet geheel toevallig..
De Canadese mega-cultband begon in de vroege jaren '80 als overtreffende trap van Motörhead , Discharge en Venom, maar ontwikkelde zich gestaag tot een prog/metal hybride met een voor metalbegrippen volstrekt uniek geluid.
In 2001 vormde de band het toevluchtsoord voor bassist Jason Newsted na diens vertrek bij multi-miljonairsclub Metallica. Het leek Voivod voor de wind te gaan tot in 2006 gitarist en songschrijver Piggy overleed. Enkele jaren waren nodig voor de band om zich te herpakken, maar precies dat gebeurde. Weliswaar zonder Newsted, maar mèt nieuwe gitarist Daniel Mongrain, die Piggy's DNA zowat leek te herschrijven. In 2012 werd de band gevraagd de Roadburn-vrijdag te cureren, en eerden zodoende één van hun grootste invloeden door Kiling Joke een plek op het wereldberoemde festival te geven.

Inmiddels draait Voivod weer op volle sterkte, en is 't Beest onzettend trots deze bijzonder invloedrijke band op het nieuwe podium te mogen ontvangen!

Als support treed vanmiddag het Middelburgse XENO aan. De band bracht vorig jaar hun eerste album The Atlas Construct uit. Goed in het gehoor liggende atmosferische techmetal, die volgens kenners klinkt als "Lamb Of God with some polyrhythmic progressive riffs".