...
zaterdag 04 november

Zitakula

+ Misty Basement


Deur open 20:00
Aanvang 20:30
Deur € 14,00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 6% BTW. De deurprijs bevat 6% BTW.

Zitakula, opzwepend afrofunk collectief uit Amsterdam, dankt zn naam aan de Psittacula Krameri: de exotische halsbandparkiet die huist in het Vondelpark - de plek waar de band in de zomer van 2013 het levenslicht zag.

Na drie drukbezette festivalzomers, met optredens op Zwarte Cross, Oerol, Valkhof Festival, Wildeburg, Noorderslag, Welcome to the Village en Wicked Jazz Sounds Festival èn de komst van de jonge Brusselse zangeres Sandy Miessi Bakomi, was het in het najaar van 2016 dé tijd om een debuutplaat op te nemen, vol vers geschreven materiaal.Na maandenlang hard werken presenteerde Zitakula in april 2017 Oasis met een uitverkochte show in Paradiso, en optredens bij Radio 1, Spijkers met Koppen en De Wereld Draait Door. De plaat houdt het midden tussen authentieke afrobeat, snoeiharde funk en dampende psychedelische soul. Hij is geproduceerd en gemixt door Wiboud Burkens (o.a. Jungle by Night, Re:freshed Orchestra, Zuco 103) en gemasterd door Steve Berson (Sharon Jones & the Dap - Kings, The Budos Band).

"*Dit octet brengt een megagroot geluid, ... dat doorgaans met minimaal vijftien personen wordt gecreëerd. Met dit meer dan feestelijke album op zak kan de groep zijn zegetocht langs de vaderlandse (zomer)festivals vol trots continueren* schreef OOR over Oasis.

Uitstekende muziek voor het komende festivalseizoen, want stilzitten gaat bij deze band niet lukken schreef MusicMaker.

Zitakula is deze zomer onder andere te vinden op de Gentse Feesten en Into the Woods. Voor het najaar staat een Nederlandse clubtour op de agenda, waaronder vanavond dus in 't Beest!

Zitakula is...
Sandy Miessi Bakomi zang
Luc Janssens trompet
Wolf Bierens altsax
Mark Oomen tenorsax en gitaar
Camiel van Zilfhout gitaar
Mathijs Boom toetsen
Pieter Wolter basgitaar
Robbert Jaspers drum
Yariv Vroom - percussie

Support Misty Basement, local heroes met de sound van een nationale top-act, hebben nauwelijks nog introductie nodig. De Goesenaren hebben sinds hun laatste optreden in 't Beest, samen met Bongo Botrako, bepaald niet stilgezeten. De afgelopen jaren kon je niet om de band heen, en de vele shows hebben de band nóg strakker, vloeiender en dansbaarder gemaakt dan ze al waren. En het mag intussen herfst zijn, in da basement schijnt tussen de wolken door altijd de zon!