...

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

OPEN DOE’E!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

‘Open Doe’e’ is de Zeeuwse Beest-variant van ‘We Want More!’ en betekent eigenlijk dat de deur van de kleedkamer na afloop weer heel snel terug open moet om de band terug te laten komen! In deze nieuwe rubriek met interviews gaan we op zoek naar andere deuren om te openen.
 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row]

#2 De platenkast van Iljan Mol
(hoofd techniek Podium ’t Beest)

Ha Iljan, wat ligt er nu op je platenspeler?
‘Troubadour’ van J.J.Cale, heerlijke relaxed voortkabbelende muziek. Hier kan ik heerlijk mee tot rust komen na een avondje hard werken. Heb de plaat letterlijk stuk gedraaid kant B moet ik handmatig track 1 overslaan vanwege de krassen helaas 😉

En wat was de eerste plaat die je ooit gekocht hebt?
Dat was denk ik ‘Keam’ van de Rotterdamse band KIEM, toen vond ik t al heel apart en eigenlijk nu nog meer als ik m weer draai, haha, maar ik heb er heel veel thuisfeestjes mee doorgebracht en koester m nog steeds.

Welke platen zijn je het dierbaarst?
Ik ga dan toch voor ‘Reggatta de Blanc’ van The Police en ‘London Calling’ van The Clash. De eerste vanwege de prachtige  productie en muzikale hoogstandjes ook deze heb ik grijs gedraaid. En de 2e omdat ik daar gewoon heerlijk vrolijk opstandig van word. Punk maar dan niet alleen hakken en zagen maar ook met andere toffe muzikale invloeden, vooral de B sides zijn mn favorite

En zitten er nog ‘guilty pleasures’ tussen?
Nou guilty voel ik me niet hoor, ik hou van heel veel verschillende dingen. Maar ‘Smooth Operator’ van Sade hoort hier wel thuis als antwoord op deze vraag denk ik.. Ik vind de productie zonder meer erg goed, ontzettend klef maar wel lekker. Kan alleen de originele tekst niet meer horen, nadat ik er een keer in hoorde: “Hou je smoel operator!”

Haha, bedankt namens alle lezers voor die laatste opmerking 😉 En dan nog de vraag nu we even aan huis gebonden zitten: wat is jouw ultieme lockdownplaat?
Nou ik zou bijna zeggen ALLE muziek, hoe frustrerend is het… om niet met m’n normale werk bezig te kunnen zijn…. maar goed ik zal er een paar noemen waar ik een oppepper van krijg: ‘Drawing Flies’ van Soundgarden van het album ‘Badmotorfinger’. I share menig sigaret with negativity… En energy krijg ik van ‘Killing Joke, the Death and Resurrection show’. Ook wel goede antikater plaat om na ’n heftig avondje de bankslapers mee uit je huis te jagen! Op standje oorlog hahaha

[/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”74442″ img_size=”large”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

#1 De platenkast van Bart Smeels
(waarnemend directeur Podium ’t Beest)

Ha Bart, wat ligt er nu op je platenspeler?
Helaas…even niks. Alle platen staan in de opslag omdat ik midden in een verbouwing zit. Er ligt wel een stapeltje te wachten om afgespeeld te horen, namelijk de recente aankopen. Want dát gaat natuurlijk gewoon door, verbouwing of niet. De laatste aanwinst is de nieuwe 7” van Splinter, ‘Hold My Leash’.

En wat was de eerste plaat die je ooit gekocht hebt?
Dat was in 1984, een verzamel LP van Doe Maar. Ik weet dat nog goed omdat ik die plaat al snel heb laten vallen, waardoor er een stuk uitbrak en ik de eerste nummers van kant A en B daardoor niet meer kon luisteren. Maar ik heb hem nog steeds!

Welke platen zijn je het dierbaarst?
Alle ‘Nederpunk’ LP’s en singeltjes. Daar ben ik jarenlang naar op zoek geweest. Heel veel is in eigen beheer uitgebracht en in kleine oplages. Daarom vaak moeilijk te vinden, je moet dus een beetje geluk hebben af en toe. Een pareltje is toch wel ‘The Squats – Noise Overdose’. Die heb ik van de drummer van de band gehad, samen met allerlei promomateriaal en een extra hoesje. De singel is op en top punk; rauw, agressief en toch melodieus, bovendien zelf opgenomen en uitgebracht.

Heb je ook een guilty pleasure ertussen zitten?
Guilty klinkt alsof het niet mag…en daar geloof ik niet in als het om muziek gaat. Maar als ik dan toch iets moet noemen is het Dolly Parton met ‘I Will Always Love You’. Totaal niet in mijn straatje, maar die stem van die vrouw is fenomenaal!

Wat is jouw lockdown-luisterplaat?
Omdat ik live muziek erg mis, draai ik het liefst en meest de drie beste live platen ooit: Ramones – ‘It’s Alive’, Thin Lizzy ‘Live and Dangerous’, en Doe Maar ‘Lijf aan lijf’. Ramones om te knallen, Thin Lizzy om te rocken en Doe Maar omdat er op kant B een te gekke medley staat waar ik ontzettend vrolijk van wordt.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]