...
Friday 04 October

35 jaar Stop Making Sense


Deur open 20:30
Aanvang 21:00
Deur € 13.00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

35 jaar geleden kwam de legendarische concertfilm Stop Making Sense van new wave/post-punk band Talking Heads uit. Dat moeten we vieren! Vanavond wordt Stop Making Sense integraal uitgevoerd door een zeskoppige band, inclusief de dansjes en grijze pakken. Een ode aan “one of the best rock movies ever made”!

De film begint met frontman David Byrne, die in zijn eentje op een kaal podium met een gitaar en taperecorder Psycho Killer uitvoert. Gedurende de show wordt het podium langzaam opgebouwd en verschijnen er steeds meer bandleden, totdat er negen man het dak van het Pantages Theater eraf blazen.

Met de aanstekelijke, energieke performance heeft de film zich in het collectieve geheugen van de muziekliefhebber gegrift. Neem bijvoorbeeld de kenmerkende danspasjes, spannende lichteffecten en natuurlijk Byrne’s beroemde 'big suit'. Door dit grote pak leek zijn hoofd kleiner dan zijn lichaam, hiermee legde Byrne de nadruk op dat je muziek vooral moet voelen en er niet te veel over na moet denken.

35 jaar Stop Making Sense wordt integraal uitgevoerd door: Sophie Reekers, Max Abel, Silvan van der Zwaag, Willem Schonenberg, Janine van Osta en Morten Brogaard.

> ga naar het Facebook-event en nodig je vrienden uit!


Anderen bekeken ook:

> VR 20 DEC | BRUUT & ANTON GOUDSMIT