...
zaterdag 17 februari

50 Years of LED ZEPPELIN by Physical Graffiti


Deur open 20:00
Aanvang 20:30
Voorverkoop € 14,00
Deur € 15,00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Ruim 15 jaar speelt Physical Graffiti de nummers van 's werelds beruchtste rockband, Led Zeppelin. Opererend vanuit hun thuis basis in Noord Brabant, heeft de band een solide fundament opgebouwd in zowel de Duitse als Nederlandse club circuit. Sinds de komst van zanger Andrew Elt (voorheen bij Sleeze Beez, nu bij 7 Miles to Pittsburgh) is de band echter in de vijfde versnelling geraakt. Led Zeppelin heeft nu z'n ultieme hulde.

De uit Boxmeer afkomstige gitarist Daniel Verberk kruipt onbewust in de huid van z'n held, gitaarmagiër Jimmy Page, en benaderd zijn spel en sound met akelige perfectie. Ondersteund door dezelfde collectie gitaren, versterkers en effecten, speelt hij als de meester zelf.

Geboren Ier, Dave Harrold is het enige overgebleven, originele bandlid. De in Gennep wonende bassist is net zo onopvallend, maar oh zo aanwezig, als John Paul Jones. De demonische bastonen lijken uit een andere dimensie te komen; slechts zijn subtiele mandoline spel mag deze oergroove weleens onderbreken.

Om drummer Jan Gabriel meteen als reïncarnatie van John Bonham te bestempelen lijkt in eerste instantie ietwat overdreven. Wacht echter met een oordeel, totdat je de geboren Duitser en de oorverdovende schoonheid van z'n Ludwig Visa-Lite drumstel hebt gehoord tijdens de 'Moby Dick' solo.

Andrew Elt, geboren in Engeland, staat al 35 jaar als professionele zanger op de planken. Met zijn melodische, krachtige en dynamische stembereik, hoge uithalen en streven naar de perfecte zanglijn, zet hij overtuigend de stem van Robert Plant met precisie neer.

De laatste toevoeging aan de band is de jonge keyboardvirtuoos Remco van Zandtvoort. Hij maakt het mogelijk om nog dieper in de Zeppelin-oeuvre te duiken.

Physical Graffiti speelt steeds vaker over de grens. De laatste jaren zagen verschillende tours in Duitsland, Zwitserland, Polen en Scandinavië. Volgend jaar komen Oostenrijk, Portugal en Tsjechië daarbij. Met als hoogtepunt, 2 keer op rij een uitverkocht huis in de prestigeuse Svetlanov Hall in Moscow.

2018 staat in het teken van 50 jaar Led Zeppelin. Dat gaat de band vieren, om te beginnen met 15 shows in Nederland, voordat men verder Europa induikt.

Physical Graffiti is;
Andrew Elt - Zang / Mondharmonica
Daniel Verberk - Elektrische en Akoestische Gitaren
Dave Harrold - Bas and Mandoline
Jan Gabriel - Drums and Timpani
Remco van Zandtvoort - Toetsen