...
Friday 09 February

Amsterdam Klezmer Band


Deur open 20:30
Aanvang 21:00
Voorverkoop € 17.00
Deur € 17.00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Amsterdam Klezmer Band komt van de straat en van het conservatorium, houdt van traditie en vernieuwing, blaast festivaltenten omver en trekt tranen in theaters. De band speelt klezmer en Balkan, ska en jazz, zigeuner en hiphop. Het is van alles, maar bovenal is het feest.

In twintig jaar tijd groeide een stel Amsterdamse straatmuzikanten uit tot een internationaal, zevenkoppig klezmermonster. Wie op basis van de naam een traditioneel avondje verwacht, zal even schrikken. De AKB heeft een onorthodox eigen geluid gesmeed, waarin een joodse traditional kan worden opgeluisterd met rap of een scheurende sax.
Toch blijven de roots zelfs hoorbaar als hun nummers worden aangepakt door gerenommeerde djs als C-Mon & Kypski of Shantel. Ze spelen op festivals en podia door heel Europa, met uitstapjes tot in Brazilië, Mexico en Zuid-Korea. Of het nou het Hong Kong Jazz Festival of het concertgebouw is, Sziget of een kroeg in Slovenië, Lowlands of een Turkse boulevard; er zal gedanst worden.

Het twintigjarige jubileum werd in 2016 gevierd met de release van een speciaal album: Oyoyoy. Tijdens die tour stond de band voor de zesde keer in 't Beest, en in februari voegen we daar gewoon een zevende keer aan toe. De heren stonden al twee jaar niet meer in de clubs, en doen ook komende maanden vooral de theaters aan. 't Beest is dus erg blij de band voor één van de enige drie clubshows te mogen ontvangen. We zorgen uiteraard voor wat zitplaatsen, maar in het midden van de zaal zal toch vooral gedanst worden!