...

Amsterdam Klezmer Band


Deur open 20:30
Aanvang 21:00
Voorverkoop € 16,00
Deur € 18,00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

In Goes hebben ze eigenlijk geen introductie meer nodig. De Amsterdam Klezmer Band heeft in Zeeland een vaste en immer groeiende schare fans die samen met de band van elk optreden weer een uitbundige happening maken.

De Amsterdam Klezmer Band werd in 1996 opgericht door altsaxofonist Job Chajes. Ze komen van de straat en van het conservatorium, houden van traditie en vernieuwing, blazen festivaltenten omver en trekken tranen in theaters. Dit doen ze met hun muziek geïnspireerd door klezmer en Balkan, maar de band is nog veel meer dan dat. Ze doen hun uiterste best om een eclectische mix van genres te verwerken in hun muziek, zo hoef je je niet te verbazen als je ook invloeden van zigeunermuziek, ska en jazz hoort. Het is van alles, maar bovenal is het feest.

Het zevenkoppige klezmermonster maakte veel indruk op festivals als Oerol, North Sea Jazz, Sziget en Lowlands. Ook voor Vera is deze band een klassieker, 2001 was de eerste keer en daarmee hield het zeker niet op. Wie op basis van de naam een traditioneel avondje verwacht, zal even schrikken. De AKB heeft een onorthodox eigen geluid gesmeed, waarin een joodse traditional kan worden opgeluisterd met rap of een scheurende sax.

Bandleider Job Chajes noemt AKB een minifanfare, bestaande uit drie blazers, percussie, bas, accordeon en een zanger met een doorleefde stem. ,,We hebben nog altijd geen drummer en gebruiken geen elektronica. Al onze muzikanten zijn behalve bandlid ook geweldige solisten, dat geeft de band een eigen signatuur.’’


> ZO 1 MRT | HOLY MOLY AND THE CRACKERS