...
Thursday 30 May

broeder Dieleman

strekt de spieren voor Best Kept Secret!


Deur open 20:30
Aanvang 21:00
Voorverkoop € 10.00
Deur € 10.00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Aankomend weekend speelt broeder Dieleman met band op Best Kept Secret, vanavond warmt het gezelschap hiervoor op in 't Beest.

broeder Dieleman, kleinzoon van Jan Bakker en laatste smid van Spui, maakt een eigenzinnig soort gospel in het Zeeuws Vlaams dialect.
Al jaren verheugde hij huiskamers en podia in Zeeland met liedjes vol zonde en zaligheid, met op de achtergrond altijd het Zeeuwse landschap, bezongen als een oord vol mystiek. In 2012 debuteerde hij met ‘Alles Is IJdelheid’, dat hem ook buiten Zeeland introduceerde als bijzonder muzikant. Inmiddels tourde hij het ganse land door, tot onze zuiderburen aan toe, en zijn oeuvre werd inmiddels uitgebreid tot drie albums, een EP, meerdere soundtracks en projecten en zelfs een split 7" met Amerikaanse folkheld Bonnie 'Prince' Billie, waarop zij elkaars lied vertaalden en coverden na een gezamelijke tour.
Naast het Zeeuws dialect is vooral Zeeland zelf erg bepalend voor de muziek van broeder Dieleman; het alter ego van Tonnie, een boomlange man met open armen uit Middelburg. Zowel in zijn teksten als in de muziek zit ruimte en lucht. Het duurt zolang het duurt, maar uiteindelijk komt ieder lied aan bij de bestemming.

In 2018 kwam broeder Dieleman met het langverwachte album 'Komma'. ‘Komma’ is een dubbelalbum en een fotoboek in één en verhaalt over het krekengebied van het Land van Axel. Bij elkaar vormt het een eerbetoon aan de mysterieuze kreken van Zeeuws-Vlaanderen, een land van waterkanten. Het album werd bijzonder lovend ontvangen door de pers en muziekliefhebbers in het algemeen.


Anderen bekeken ook:

> VR 18 OKT | TIM KNOL & THE BLUE GRASS BOOGIEMEN