...
vrijdag 28 oktober

broeder Dieleman


Deur open 20:30
Aanvang 21:00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Het laatste album van broeder Dieleman, ‘De Liefde is de Eerste Wet’, vertegenwoordigt de tekst die de rondtrekkende kunstenaar Jan de Prentenknipper in de 19e eeuw regelmatig als slogan uitsneed op zijn prachtige gekleurde prenten. Twee jaar na de release verscheen onlangs de nieuwe single ‘De Eerste Knecht’. Het nummer vindt zijn oorsprong in de opnames voor ‘De Liefde is de Eerste Wet’ en in een verhaal van Leo Bootsgezel "als de lente komt" uit 1923.
Dieleman: “De eerste knecht was na de boer het hoogste in de rangorde op een boerenhof. Hij sliep in de schuur en was verantwoordelijk voor de paarden en de baas over de rest van de knechten. Het lied is onderdeel van een tweeluik en vormt samen een muzikale ansichtkaart over het leven op een boerderij in West-Zeeuws Vlaanderen, begin 20ste eeuw.”

‘De Eerste Knecht’ is de eerste single na de release van de tweede split 7” samen met Bonnie Prince Billy uit 2021. Het nummer is onderdeel van een tweeluik, waarvan deel twee later dit jaar zal uitkomen.
Samen met Pim van de Werken op piano, Leo Fabriek op drums, Janine van Osta op zang, Peter Slager (BLØF) op bas, Myrthe van de Weetering op viool en Frans Grapperhaus op cello is dit een mooi eerste teken van meer dat nog komen gaat.

‘De Eerste Knecht’ is nu te beluisteren op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp.