...

Clan of Xymox

+ SILENT RUNNERS


Deur open 20:00
Aanvang 20:30
Voorverkoop € 18,00
Deur € 20,00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Let op: de online voorverkoop voor dit concert eindigt om 19:15. Vanaf 20:00 zijn er nog wèl kaarten aan de deur verkrijgbaar!

Al direct sinds het debuutalbum uit 1985 is Clan Of Xymox één van de toonaangevende namen in de internationale darkwave scene. Met inmiddels 18 albums en nog veel meer single-releases op zak, tourde de band al vele malen de wereld rond. In de VS speelt de band in uitverkochte zalen, scoorden ze college-hits en haalden de Billboard-hitlijst. Clan of Xymox is nooit bang geweest muzikale zijwegen te verkennen en heeft, onder leiding van frontman Ronny Moorings, eigenlijk altijd gedaan waar ze zelf zin in hadden. Dat siert ze, en het heeft de band, ondanks en misschien zelfs dankzij kritiek van gatekeepers en puristen, een voluminueuze en loyale fanbase opgeleverd.

Nederland mag een klein land zijn, maar bands als Clan Of Xymox laten zien dat er juist in deze poort van Europa, en vanuit de supergevarieerde Nederlandse podiumcultuur in de 80's en 90's, serieus unieke bands opstonden waarover wereldwijd tegenwoordig met ontzag wordt gesproken in de alternatieve muziekscene - wat dat label dan ook precies moge inhouden. Dat de band zelf hun thuisbasis al een tijdje in Berlijn heeft benadrukt die internationale status eigenlijk alleen maar. 't Beest is in ieder geval bijzonder blij Clan Of Xymox eindelijk op het podium te mogen ontvangen!

De avond wordt geopend door het Amsterdamse Silent Runners. De band wist het undergroundpubliek voor zich te winnen met een minimalistische post punk sound. Dark synth die net zo goed aan krautrock als aan de bombastische reverb-spelonken van bands als Sisters of Mercy refereert. Het onlangs uitgekomen album Statues & Ornaments wordt door de kenners met superlatieven ontvangen.

We kijken uit een een sfeervolle avond darkwave!

VVK 18,- / deur 20,-
Prijzen inc servicekosten
Garderobe = gratis