...
vrijdag 02 maart

Dayna Kurtz

Chris Tangelder Presenteert:


Deur open 20:30
Aanvang 21:00
Voorverkoop € 18,50
Deur € 20,00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Dayna Kurtz is een Amerikaanse singer-songwriter die al jaren intensief tourt en alles geeft op het podium. Haar stem is warm, krachtig en intens en grijpt enorm aan ook haar (slide) gitaar spel is ronduit indrukwekkend te noemen. Ze wordt vaak vergeleken met Nina Simone, Marianne Faithfull en Jeff Buckley. Ze trad in 2003 op in het TV-programma van Barend & van Dorp met haar hitje Love Get's In The Way van Postcards From Downtown. Haar eerste album dat uitkwam in Nederland sloeg in als een bom. Sindsdien heeft Dayna een trouwe schare fans opgebouwd en maakt ze met enige regelmaat nieuwe albums. Haar laatste Secret Cannon deel 1 en 2 betroffen een collectie songs van andere artiesten die ze bewonderd. Ze trad op met vele grote der aarden zoals Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, BB King en Norah Jones. Laatstgenoemde is een goede vriendin van Dayna en ze hebben al diverse keren samen nummers opgenomen.
Na 4 jaar bracht Dayna in het voorjaar van 2015 eindelijk weer een album uit met nieuw werk dat de Naam Rise And Fall draagt. Een prachtig, intens album. Haar meest persoonlijke en meest soulvolle ooit, dat qua sfeer en kwaliteit doet denken aan haar doorbraak album Postcards. Kort voor de release van het album speelde ze er al een liedje van in het VPRO TV Programma Vrije Geluiden waar ze kort voor de release van haar laatste album te gast was. Dat Nederland ook na al die jaren nog steeds bijzondere plek is voor Dayna bleek wel toen ze in 2016 bij haar tour door Nederland een opname technicus meenam om de magie van haar concerten hier op te nemen; het eerste deel "Here vol 1" verscheen in het voorjaar van 2017. En deel 2 staat voor komende winter op de rol.

Enkele jaren terug stond Kurtz tevens op het podium van Roots In het Park waarover de Volkskrant schreef: *"het mooiste optreden komt van de Amerikaanse singer-songwriter Dayna Kurtz. Haar stem is zwaar en een tikje duister, soms hard en gemeen. Spaarzaam begeleid door haar eigen akoestische gitaar en de schelle Telecaster van sidekick Robert Mache weet Kurtz van haar soulslijper It's How You Hold Me een regelrechte tearjerker te maken. Weergaloos". *