...
do 14 dec
Aanvang 20:00
za 16 dec
Aanvang 20:00

Der Himmel Über Berlin

Wim Wenders, 1987, DE, 127 minDe voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Odyssey Classics geeft Der Himmel Uber Berlin een zeer welkome en verdiende terugkeer in de Nederlandse bioscopen en filmtheaters!

Damiel is een engel, die samen met andere engelen boven Berlijn zweeft om de eenzame en verdrietige inwoners te helpen. Na eeuwen als engel te hebben geleefd, wil hij eigenlijk eens als normaal mens van vlees en bloed leven, om te zien wat hij allemaal mist en om ook eens van de geneugten van de mens te proeven. Dan ontmoet hij een circusacrobate, en nu weet hij zeker dat hij liever tot de levenden wil behoren.

Wim Wenders' prachtige film uit 1987 wordt ook wel een 'Ode aan de Mensheid' genoemd. De meeste hoofdrolspelers zijn inmiddels overleden, wat de film een bijna metafysische, bitterzoete, melancholische smaak geeft. De mooie score van Jurgen Knieper draagt daar zeker aan bij, en daarnaast bevat de film een ijzersterke soundtrack met onder andere Crime & The City Solution en een optreden van Nick Cave and The Bad Seeds dat voor velen destijds als storend werd ervaren, maar nu heel mooi en duidelijk in het tijdsbeeld van Berlijn in de late 80's past.

NB: de hieronder vertoonde trailer is Engels ondertiteld. In 't Beest is de film Nederlands ondertiteld.