...

Dinner In America

Adam Rehmeier, 2020, USA, 106 min


Deur open 19:30
Aanvang 20:00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Hilarisch portret – met psychologische diepgang – van de romance tussen pyromane punkrocker John Q Public en ADHD-meisje Patty in de Amerikaanse suburbs. Als John Q Public, de gebivakmutste zanger van de band PsyOps, moet schuilen voor de politie – Public heeft zijn pyromane lusten weer ’s botgevierd – ontmoet hij het nerdy misfitmeisje Patty. Patty weet niet dat Public haar bewonderde zanger is, Public heeft geen idee dat Patty zijn grootste fan is. Samen trekken ze door de suburbs van Michigan, als een 21ste-eeuwse cartoonversie van Bonnie en Clyde.

‘Boy meets girl’ is een eeuwenoud gegeven dat steeds nieuwe uitwerking behoeft. Een van de nieuwste variaties op het thema is Adam Rehmeiers Dinner in America, onder meer te zien op het Sundance Film Festival en winnaar van de Rebel with a Cause Award van het Tallin Black Nights Film Festival.
Met Dinner in America levert Rehmeier een komische, bitterzoete liefdegeschiedenis die tevens een portret is van het verval van de Amerikaanse voorsteden, waar Patty en Public regelmatig te vinden zijn aan de dinnertafels. Bij uitbreng van de film werden de flitsende, ruige dialogen geroemd evenals het spel van Emily Skeggs (Patty) en Kyle Gallner (Public).

Kijkwijzer 16 jaar.