...

Doodswens

+ Ibex Angel Order + Helleruin


Deur open 20:00
Aanvang 20:30

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Het taboe dat rust op het hebben van een doodwens zit diepgeworteld in onze moderne samenleving. We mijden het donker, het negatieve, de depressie. In plaats daarvan omarmen we onmogelijke en lege ideeën van geluk en perfectie. Een onwerkelijkheid, waar al het duistere verborgen is, maar onderhuids kolkt en ettert onder een dun laagje vernis. Dat duister geeft DOODSWENS vorm.


Doodswens omarmt de negativiteit en depressie en laat zich inspireren door die misère. De band vertolkt de donkerste emoties in oldschool black metal. Tegen een samenleving die pijn wil verbloemen, tegen het licht, de schaduwzijde van onze menselijke conditie omarmend. Met een geluidsmuur, opgetrokken uit kille en rauwe muziek om in op te gaan, om in te verdrinken. Een eigen expressie, maar trouw aan de diepe Scandinavische wortels van het genre.


Doodswens komt uit Eindhoven en is gevormd in 2017. De eerste demo landde in 2019, en gaf het lijk van de scene een schok. De band tekende bij befaamd underground label Svart Records uit Finland voor de release van debuut album ‘Lichtvrees’ (2022)


Doodswens is:

F. – gitaar, vocalen

I. - drums


Voordat Doodwens op het podium staat, wordt het publiek onder andere warmgedraaid door de occulte black-metal band IBEX ANGEL ORDER uit Tilburg. Voorheen bekend als Funeral Goat, werkt het tweetal Ludas (drums) en Herr AIDS (gitaar, zang) sinds 2013 onder de naam IBEX ANGEL ORDER (IAO).


De avond wordt geopend door rauwe, kille old school black metal van Helleruin.


Prijs: €12