...

Een Eigen Huis

Jelle van Wirdum & Dimitri Nijsse


Deur open 19:30
Aanvang 20:00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Op 14 juli 2021 vindt de Zeeuwse Première plaats van de voorstelling “Een eigen huis”. Deze voorstelling wordt gespeeld door de rolstoelafhankelijke Jelle van Wirdum en Dimitri Nijsse (Een leerling van de Jeugdtheaterschool Zeeland). In september gaat de voorstelling gespeeld worden in de Schouwburg in Gouda als onderdeel van de Special Art Roadshow. Maar nu dus eerst een voorproefje in de zaal van Podium ’t Beest in Goes op 14 juli. Reserveren is noodzakelijk, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar vanwege de corona regels die op dat moment gelden.

Over de voorstelling: Zelfstandig wonen. Het ouderlijk huis uit. De eerste stap naar zelfstandigheid. Op kamers wonen. In een woongroep Het klinkt zo logisch. Maar: Wat als je geen stap kunt zetten.

Gekluisterd bent aan je rolstoel. Is het dan wel zo logisch. Jelle van Wirdum, 32 jaar. Voor het eerst uit huis. Hij voelt zich eenzaam. Hij heeft veel verzorging nodig. Waarom wordt hij nog voordat de nachtdienst er is op bed gelegd. Wat heeft hij zelf te vertellen over zijn leven. Is het zijn kamer? Of bepaalt de instelling alles Is hij degene die ervoor zorgt dat de verzorging ‘hun werk’ niet meer kan doen? Dat ís toch hun werk.

Een voorstelling over de stappen die je moet zetten op weg naar een zelfstandig leven. Hoe ziet je toekomst eruit als je op eigen benen staat. En in dit geval. Op eigen wielen. In deze voorstelling droomt Jelle van een leven zonder handicap. Zijn alter ego Jellyman helpt hem daarbij.

Regie: Josien de Graaf

Rekwisieten en kostuums: Sterre van Wirdum

Spelers: Jelle van Wirdum & Dimitri Nijsse

Meer informatie: Josien@tbeest.nl of 0648370337