...

Eric Bell (Thin Lizzy)

+ Bullfrog Taste Express


Deur open 20:30
Aanvang 20:50
Voorverkoop € 18,00
Deur € 19,00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

20:30 deur open
20:50 Bullfrog Taste Express
22:10 Eric Bell Band

ERIC BELL: mede-oprichter en gitarist van de legendarische Ierse hardrockband THIN LIZZY, onderdeel van de Noel Redding Band – de fameuze bassist van Jimi Hendrix – en gitarist in de band van Bo Diddley. Vanavond speelt Bell naast eigen werk uiteraard de grote Thin Lizzy krakers uit 'zijn' periode, en wat waren dat prachtige platen. Hij geeft slechts drie shows in Nederland!

In 1969 stapte Eric Bell in een bar in Dublin binnen, bestelde een pint, ging op zijn gemak zitten en keek naar de optredende band. Twee van de leden van die band waren Brian Downey en Phil Lynott. Hij was overweldigd van wat hij zag en hoorde en vroeg hen om samen met hem een band op te richten: Thin Lizzy was geboren. De drie werkten keihard in de studio en op het podium en werden en passant bijna per ongeluk beloond met een hitsingle; de traditional Wiskey In The Jar, met die classic Eric Bell riff, katapulteerde Thin Lizzy naar wereldwijde erkenning. Hun nieuwe populariteit hield ze flink bezig. Er was heel veel druk, veel touren en opnames en uiteindelijk gaf Eric toe dat het qua gezondheid te veel werd en hij de band moest verlaten.

Noel Redding, basgitarist van Jimi Hendrix, raakte bevriend met Eric en al snel gingen ze samen de studio in, en tourden door heel Europa en Amerika. In de late jaren 70 kwam Bo Diddley naar de UK om te touren en vroeg aan Eric om gitaar in zijn band te spelen. Eric besloot later een solocarrière te starten, en spelend in zijn favoriete ‘3 piece form’ bracht hij door de jaren heen een aantal zeer gewaardeerde solo-albums uit.

2019 brengt ons de 50ste verjaardag van Thin Lizzy en Eric zal dit vieren zoals hij het liefst leeft, live spelend in zoveel dorpen en steden als mogelijk. Hij brengt twee - net als hem - doorgewinterde muzikanten met zich mee: Dave Wintour op de bas en Romek Rarol op de drums, beiden met een geweldige staat van dienst in de Rock ’n ‘Roll.

Als support spelen BULLFROG TASTE EXPRESS, het trio rond zanger/gitarist Wilko van Beek, vertolkingen van nummers van nog zo'n Ierse legende, Rory Gallagher. Ze doen dat al enkele jaren zo goed dat ze inmiddels al 4x uitgenodigd werden om op het jaarlijks Rory Gallagher Tribute festival in Cork, Ireland te spelen!


Anderen bekeken ook:

> ZA 11 APR | JULIAN SAS (PLAYS HENDRIX)