...
vrijdag 29 maart

Focus


Deur open 20:30
Aanvang 21:00
Voorverkoop € 18,00
Deur € 20,00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

DE VOORVERKOOP VOOR DIT CONCERT STOPT OM 20:30, VANAF DAT MOMENT ZIJN ER NOG WEL TICKETS VERKRIJGBAAR AAN DE AVONDKASSA

Bijna een halve eeuw oud en nog altijd is Focus alive & kicking. Begin komend jaar verschijnt er zelfs - voor het eerst sinds 2012 - een volledig nieuw album van de legendarische band met als titel Focus XI.

Met een volstrekt unieke vorm van progressieve rock manifesteerde Focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde exportproduct van de Nederlandse popmuziek. De hoofdzakelijk instrumentale hits Hocus Pocus, House Of The King en Sylvia hebben zich als tijdloos bewezen. Albums als Moving Waves, Focus 3 en Hamburger Concerto staan te boek als monumentaal.

Tot op de dag van vandaag tourt en oogst Focus grote waardering tot ver buiten onze landsgrenzen. Niet de minsten, Dave Grohl, Rush en Marillion om er een paar te noemen, zijn fan van deze pioniers van de progressieve rock. Zware jongens als Opeth en Enslaved beschouwen Focus zelfs als een van hun belangrijkste inspiratiebronnen. Nike gebruikte de wereldhit Hocus Pocus in de commercial tijdens het WK voetbal in 2010. Hetzelfde nummer is bovendien te horen in de remake van de Amerikaanse sciencefiction-actiefilm RoboCop.

Bezetting:
Thijs van Leer - Hammond orgel, dwarsfluit & zang
Menno Gootjes - gitaar
Udo Pannekeet - basgitaar
Pierre van der Linden - drums

Dit is een sta-concert, maar er zijn uiteraard krukken beschikbaar voor hen die willen zitten


Anderen bekeken ook:

> VR 26 APR | WOLFGANG FLÜR (MUSIKSOLDAT, EX-KRAFTWERK