...

Goese Filmdagen


Deur open 23:58
Aanvang 19:30

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

GOESE FILMDAGEN 2023

Van woensdag 15 november t/m zondag 19 november vinden in de DaVinci bioscoop Goes en Filmtheater 't Beest voor het eerst De Goese Filmdagen plaats. De Goese filmdagen zijn een logisch vervolg op het Goes Europafilmfestival in 2022 waarbij de DaVinci bioscoop Goes en filmtheater 't Beest voor de eerste keer nauw hebben samengewerkt. De doelstelling is hetzelfde: Filmliefhebbers uit Goes en omstreken meenemen in de wereld van de (Europese) film.

De thema's

Regisseurs uit zowel het kleine Vlaanderen als uit de grote, maar dunbevolkte Scandinavische landen maken al jaren prachtige films. Alle reden om dit jaar te focussen op de Vlaamse film en de Scandinavische film. Over beide thema's zijn er films te zien en inleidingen te beluisteren.

DOWNLOAD HIER DE DIGITALE VERSIE VAN DE FOLDER ZOALS DEZE OP VEEL PLAATSEN IN GOES IS VERSPREID

Programma Goese Filmdagen:

wo 15 nov, 19:30 | Filmquiz (DaVinci)

De filmdagen starten op woensdagavond 15 november in de DaVinci bioscoop Goes met een filmquiz, verzorgd in samenwerking met Filmtheater Zierikzee (Fizi).
info + tickets

do 16 nov, 20:00 | Norwegian Dream (DaVinci)

De negentienjarige Robert is een Poolse immigrant die in een visfabriek in Noorwegen gaat werken om de schulden van zijn moeder af te betalen. Hij wordt verliefd op Ivar, een lokale collega, die openlijk homoseksueel is.
info + tickets

vr 17 nov, 10:30 | Unruly ('t Beest)

Unruly speelt zich vrijwel helemaal af op het Deense eilandje Sprogø, waar tussen 1923 en 1961 tot wel 500 vrouwen opgesloten zaten. Officieel was er geen sprake van straf en opsluiting, maar de vrouwen mochten het eiland niet af. Gezonde en wilsbekwame jonge vrouwen werden vaak gedwongen gesteriliseerd.
info + tickets

vr 17 nov, 14:00 | Forever ('t Beest)

Als Egon en Maren hun zoon verliezen is hun gezin, waaronder dochter Lily, verlamd van verdriet. Het blijkt dat ze alle drie op een totaal verschillende manieren rouwen, waardoor er een afstand tussen de gezinsleden ontstaat. Ze staan voor een grote uitdaging: ze moeten het leven weer op de rit zien te krijgen én als gezin nader tot elkaar zien te komen.
info + tickets

vr 17 nov, 19:00 | Superposition (DaVinci)
(inleiding Rudi de Boer 19.00. Superposition start om 20:00)

Schrijver Stine en haar geliefde Teit trekken voor één jaar de stekker uit hun drukke leven in Kopenhagen. Met hun zoontje Nemo en hond Tarzan gaat het Deense stel in de bossen wonen, bij een meer. Ze zoeken rust en authenticiteit, een leven dat echt en oprecht voelt. Het plan is om daar een jaar te blijven, zonder contact met de buitenwereld..
info + tickets

za 18 nov, 13:00 | Vlaamse Dag (DaVinci overdag)
13:00 - 14:30 start lezing Wouter Hessels over de ontwikkeling van de Vlaamse Film
14:45 - 16:15 start film ''Kid'' van Fien Troch
17:00 - 19:00 Vlaams Buffet

De Vlaamse dag begint op zaterdagmiddag 18 november in DaVinci Bioscoop Goes met de vertoning van de ''film Kid'' van regisseur Fien Troch. Voorafgaand aan 'Kid', verzorgt Wouter Hessels een lezing over de ontwikkeling van de Vlaamse film. Na de film wordt u van harte uitgenodigd om aan te schuiven bij een Vlaams buffet, verzorgd door restaurant De Koepoort.
info + tickets

za 18 nov, 19:15 The Broken Circle Breakdown ('t Beest)

Didier en Elise zijn verliefd en beginnen halsoverkop een relatie. Ze gaan in zijn caravan wonen, naast een bouwvallig huis dat Didier gaat restaureren. Op een dag blijkt Elise zwanger te zijn, terwijl ze het samen nooit over kinderen hebben gehad. Een probleem is het niet. Alles verandert als Maybelle, hun dochtertje, ziek wordt. Dan stort hun leven in..
info + tickets

za 18 nov, 21:15 | The Broken Circle Breakdown Project ('t Beest)

Na de film volgt in de concertzaal van 't Beest een optreden van Gee Willikers and The Great Googley Moogley. Dit achtkoppige bluegrass-ensemble uit Dordrecht laat de volledige soundtrack van The Broken Circle Breakdown herleven op een mooie avond gloedvolle bluegrass!
info + tickets

zo 19 nov 13:30 | Het Smelt ('t Beest)
(inleiding Wouter Hessels 13.30. Het Smelt start om 14:30)

Vele jaren na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, keert Eva terug naar haar geboortedorp om af te rekenen met haar verleden en een beklijvende boodschap achter te laten. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lize Spit.
info + tickets