...

Grijs gebied

MUZIEKTHEATER (Marcos Valster da Costa Ferreira)


Deur open 19:30
Aanvang 20:00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

GRIJS GEBIED is een persoonlijke en muzikale voorstelling van theatermaker Marcos Valster da Costa Ferreira en gaat over de zoektocht naar hoe je huidskleur je identiteit bepaalt. Een acteur met een gitaar vertelt persoonlijke verhalen. Hij neemt je mee in zijn ervaringen die op de lachspieren kunnen werken, maar tegelijkertijd ook confronterend kunnen zijn.

Kun je zelf bepalen wie je bent en bij wie je wil horen of doen anderen dat voor je?
Kun je Nederlands en Braziliaans tegelijk zijn? Of ben je een van de twee en de ander niet?
Ben je allochtoon of autochtoon, of bestaat er ook iets tussenin?
In hoeverre bepaalt je afkomst en religie ook je vriendengroep?
Bij wie wil je horen?
Bij wie hoor je echt?
Bij wie voel jij je thuis?

Een belangrijk onderdeel van de voorstelling is het gesprek over het thema tussen de theatermaker en het publiek na afloop. Een dialoog. Niet over politiek, maar een open gesprek, zodat het invoelbaar wordt wat het betekent om met een kleur in Nederland te leven.

**De theatervoorstelling GRIJS GEBIED is een bijzondere productie van de Jeugdtheaterschool Zeeland en maakt onderdeel uit van de Black Achievement Month. **

Black Achievement Month is een jaarlijks Nederlands evenement in oktober dat ‘Black Achievers’ (zwarte Nederlanders) en hun bijdrage aan de Nederlandse samenleving bij een breed publiek onder de aandacht brengt. Een rijk programma met bijzondere exposities, performances, films, voorstellingen en educatieve activiteiten om samen gekleurd talent en ‘nieuwe’ verhalen voor het voetlicht te brengen.

Black Achievement Month wordt in Zeeland georganiseerd door ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB), Stichting Slavernijmonumenten Zeeland en Provincie Zeeland in het kader van Four Freedoms Door Het Jaar Heen.