...

Halloween Special: Bram Stoker's Dracula

Francis Ford Coppola, 1992, USA, 127 minuten


Deur open 19:30
Aanvang 20:00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Deze maand beleeft Francis Ford Coppola's versie van Bram Stoker's Dracula zijn 30e verjaardag en wordt daarom wereldwijd opnieuw uitgebracht. De film is digitaal gerestaureerd, en in een handvol Nederlandse theaters te zien - waaronder 't Beest!

De jonge advocaat Jonathan Harker krijgt de opdracht om een klant te bezoeken in Oost-Europa. Daar wordt hij gevangen gehouden door de graaf en vampier Dracula die afreist naar Londen, geobsedeerd door een foto van Harkers verloofde Mina. In Londen begint hij de jacht op Mina waarbij hij o.a. Mina's beste vriendin Lucy tot slachtoffer maakt. Lucy's vrienden slaan de handen ineen om de vampier weg te jagen.

Coppola's vertelling is tot op heden de film die het meest trouw bleef aan het klassieke verhaal van Bram Stoker. Het is een duistere, barokke en bloedrode love-story over een liefde die 'oceans of time' overschrijdt, met een glansrol van Gary Oldman als de getormenteerde, ondode vampier wiens eenzame ziel vastberaden is zijn verloren geliefde terug te vinden.

Een unieke kans deze klassieker eens op het grote scherm te zien - met wat Halloween snacks binnen handbereik!