...
vrijdag 19 april

Hausmagger

+ E.T. Explore Me


Deur open 20:30
Aanvang 21:00
Voorverkoop € 12,50
Deur € 13,00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

In 2019 is het 10 jaar geleden dat Hausmagger (als taakstraf) begon met het teisteren van de Hollandse poppodia. De tijd gaat snel, maar HAUSMAGGER, met teksten directer dan een rechtse, ging sneller: de band rond gitarist Eddy 'De Pook' Sewerratti (surfsound-coryfee) en Theo Wesselo (ex-TV-ster & full-contact-dichter) leverde in eigen beheer 3 albums af en voerde een eigenwijze jaren '80 guerrilla-taktiek waardoor ze op bijna ieder festival in Nederland te zien zijn geweest. Rauwe, Hollandstalige recht-voor-z'n-raap-songs afgewisseld met een spervuur van Wesselo's one-liners en podium-poezie... 'recht uit de goot'!

De twee selfmade muzikanten hadden op voorhand niet kunnen bedenken dat de band in die 10 jaar zo'n ondergrondse aanhang zou krijgen. Voor Hausmagger echter geen reden om tot Sint Juttemis door te gaan met spelen. Vandaar DE-HAUSMAGGER-2019-ÍK-ZIE-JE-NOG-STEEDS!-AFSCHEIDS-TOUR, een reeks langere optredens met veel ruimte voor verrassingen.

HAUSMAGGER IS:
Theo Wesselo - zang & dans
Eddy Sewerratti - guitars
Nancy K. - bass
Reid Steenhuis - keys
Jeroen van Leeuwen - drums

E.T. Explore Me speelt jachtige garagerock waar de damp van op de ramen slaat. Hun Ace Tone-aangedreven thrash-surf-garage verdoofd en daagt je instincten uit tot door drank doordrenkte berserkness. De band laveert ergens tussen Butthole Surfers-achtige gekte en retecatchy jarenvijftigsurf. E.T. Explore Me is als muzikale cocaïne; het komt in (te) kleine porties, en na afloop wil je alleen maar meer.


Anderen bekeken ook:

> VR 26 APR | WOLFGANG FLÜR (MUSIKSOLDAT, EX-KRAFTWERK