...

Heaven Stood Still: The Incarnations of Willy DeVille = UITVERKOCHT

Larry Locke, 2022, USA, 84 min


Deur open 19:30
Aanvang 20:00
Voorverkoop € 11,00
Deur € 11,00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Er zijn geen tickets meer beschikbaarvoor deze voorstelling.

Éénmalige vertoning van de documentaire Heaven Stood Still : The Incarnations of Willy DeVille, gemaakt door de Amerikaan Larry Locke. De film portretteert het leven en de muziek van een unieke artiest die zowel bij leven als postuum veel te weinig erkenning heeft gekregen voor zijn unieke positie binnen de traditionele Amerikaanse muziek van de jaren ‘70, ‘80 en ’90.

Het viel Locke op dat veel grote namen uit de muziekscene (o.a. Bob Dylan, Bruce Springsteen, Bon Jovi, Peter Wolf, Ben E. King en Herman Brood) Willy DeVille bewonderden, maar daar moeilijk voor uitkwamen.
Verder intrigeerde hem de vraag: Waarom kreeg DeVille wel erkenning in Europa, maar genoot hij in Amerika nauwelijks bekendheid? Was het zijn drugs imago? Deze nieuwsgierigheid resulteerde in een prachtige documentaire met veel niet eerder vertoonde beelden.

Wie was Willy DeVille?

DeVille begon zijn muziekcarrière in de CBGB-punkscene in het New York van de jaren ’70 met zijn band Mink DeVille. De concerten van Mink DeVille werden bezocht door de crème de la crème uit de muziekwereld. Willy - geboren als Billy Borsey in de fabrieksstad Stamford, Connecticut - smeedde voor zichzelf een unieke identiteit. Zijn liefde voor muziek en films waren zijn inspiratie en zijn uitweg naar de grote stad. Zijn krachtige zangstem en steeds evoluerende podiumpersonages toverden avontuurlijke uitstapjes naar rhythm-and-blues-, cajun-, salsa-, mariachi- en tejanomuziek. Met zijn ‘Spanish-Americana’ was hij een van de origineelste en meest romantische figuren van het rocktijdperk.

DeVille verkocht in zijn 35-jarige carrière een miljoen platen in Europa met hits als Spanish Stroll, Hey Joe, You Better Move On en Demasiado Corazon. Hij werd genomineerd voor een Academy Award voor Storybook Love, het themalied van de film Princess Bride. De song werd op veel Amerikaanse bruiloften gespeeld, maar bijna niemand wist wie de zanger was. DeVille stond op alle grote podia in Europa, maar in zijn thuisland bleef hij bijna volledig onbekend. Je kunt wel zeggen America’s most undiscovered treasure.
Deze docu hoopt daar verandering in te brengen.