...

IN-EDIT: Crock of Gold - A Few Rounds with Shane MacGowan

Julian Temple, 2020, UK, 124 min


Deur open 19:30
Aanvang 20:00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Komt u alleen en wilt u apart zitten --> koop een 1-persoonsticket

Komt u samen en wilt u naast elkaar zitten --> koop één 2-persoonsticket

U kunt maximaal met twee personen naast elkaar zitten.


Crock of Gold: A Few Rounds with Shane MacGowan, geregisseerd door Julien Temple (The Filth and the Fury) en geproduceerd door Johnny Depp, volgt het turbulente leven van de legendarische Ierse singer-songwriter Shane MacGowan, frontman van The Pogues, de iconische Anglo-Ierse Keltische punk band die traditionele Ierse folk combineert met het rauwe gevoel van punk rock muziek.


Ruw, schaamteloos en zonder angst geven MacGowan’s nummers een reflectie van zijn leven waarin alcohol, God, verlossing en romantiek met elkaar verweven zijn en hem hebben gemaakt tot wie hij is. Zijn kijk op de wereld, gevoel voor humor en grote hoeveelheid kennis over geschiedenis, spiritualiteit en populaire cultuur worden gevangen door de lens van Julien Temple. De film heeft de Special Jury Prize ontvangen op het San Sebastian International Film Festival en is voor het eerst in Nederland te zien bij IN-EDIT.


Deze film is Engels ondertiteld


IN-EDIT is een internationaal muziekdocumentaire festival met nieuwe internationale en Nederlandse muziekdocumentaires. Daaromheen vinden live-concerten van bijpassende muzikanten plaats, worden Q&A’s met artiesten en regisseurs gehouden, en wordt een professioneel programma met onder andere branchebijeenkomsten voor en door professionals uit de filmindustrie georganiseerd.


In 2003 vond het eerste IN-EDIT International Music Documentary Film Festival plaats in Barcelona. Inmiddels is IN-EDIT uitgegroeid tot een internationaal muziekdocumentaire festival met edities in meer dan 10 landen.


In Nederland wordt het festival jaarlijks in Amsterdam gehouden, waarna het programma nog diverse andere steden in het land aandoet. In zuidwest Nederland was tot nu toe nog geen plek gevonden, dus waar beter dan 't Beest waar documentaire en liveconcert al hand in hand gingen op gedenkwaardige momenten met bv Andre Williams, Kovacs en Fred & Toody van Dead Moon.


Volgend jaar draait 't Beest uitgebreider mee, vandaag drie titels uit het programma dat in juni in Amsterdam te zien was.