...

IN-EDIT: Nightclubbing - The Birth of Punk Rock in NYC

Danny García, 2022, ES, 85 min


Deur open 12:30
Aanvang 13:00
Voorverkoop € 9,50
Deur € 9,50

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Ook in 2023 draait 't Beest weer enkele voorstellingen mee met het internationale IN-EDIT muziekdocumentaire festival. Dit jaar doen we dat als mooie toevoeging en in aanloop naar Popmonument Goes.

In menig autobiografie van oudere generaties muzikanten kom je 'm tegen: de beroemde club Max's Kansas City (1965-1981) in New York, die een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten op de muziek-, mode-, kunst-, cultuur- en punkrockscene van de stad.

Nightclubbing: The Birth of Punk Rock in NYC is de allereerste documentaire over Max's Kansas City. "A million ideas were launched back there", zei Alice Cooper verwijzend naar de beroemde achterkamer van Max's Kansas City, waar Andy Warhol hof hield en artiesten, acteurs, filmmakers, modellen, schrijvers, diverse criminelen en talloze muzikanten (van Lou Reed en The Velvet Underground tot David Bowie en de New York Dolls) een onuitwisbare stempel hebben achtergelaten op muziek en de wereld an sich.

Max's was ook een veilige haven voor de LGBTQ-gemeenschap van de stad, waaronder Candy Darling, Holly Woodlawn en Jackie Curtis, geleid door de transseksuele DJ Wayne/Jayne County. Max's is waar David Bowie Iggy Pop voor het eerst ontmoette - die na een bijzonder levendige uitvoering bloedend en onder begeleiding van Alice Cooper naar het ziekenhuis werd gebracht. Het is waar Sex Pistols-bassist Sid Vicious zijn laatste shows speelde, ondersteund door leden van de New York Dolls en The Clash. Het is de plek waar Aerosmith en Bruce Springsteen hun contract tekenden bij Clive Davis van Columbia Records; waar Bob Marley en The Wailers hun eerste Amerikaanse shows speelden; waar Debbie Harry de tafels bediende; waar de prille Beastie Boys voor het eerst vochten voor hun right to party en waar Madonna voor het eerst het nachtleven van de stad proefde.

't Beest is bijzonder trots deze documentaire als NL-première te mogen draaien! De film is Engels gesproken, en niet ondertiteld.

Popmonument-tickets zijn niet geldig voor beide IN-EDIT filmvoorstellingen. Je moet hier dus apart bij 't Beest een kaartje voor kopen.