...
vrijdag 30 oktober

Jasper Blom Quintet featuring Pablo Held

ism MuziekPodium Zeeland


Deur open 20:30
Aanvang 21:00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Tenorsaxofonist en bandleider Jasper Blom is een van de meest harmonisch vernieuwende en veelzijdige instrumentalisten in de jazzscene. Hij won tweemaal de European Jazz Award, speelde met sterren als Lee Konitz, Chet Baker, George Duke en Randy Crawford, en toerde met zijn kwartet over de hele wereld. Blom maakt intelligente composities die in stijl variëren van intense hard-bop tot geïmproviseerde soundscapes.

In 2019 won Jasper Blom de Buma Boy Edgar Prijs, de meest prestigieuze jazzprijs voor geïmproviseerde muziek in Nederland. Dat is de aanleiding voor een tournee. Jasper Blom speelt samen met zijn kwartetleden: Jesse van Ruller (gitaar), Frans van der Hoeven (bas) en Martijn Vink (drums) en de Duitse pianist Pablo Held. Deze pianist heeft een eigen trio en werkte samen met Chris Potter, Ralph Towner, John Scofield en Norma Winstone.

Dit project is een mooi vervolg op POLYPHONY, waarin de polyfonie uit de 14de en 16de eeuw de rode draad vormde. In het nieuwe project nemen de musici het Nederlands toonkloksysteem als vertrekpunt. De nieuwe melodieën worden gevormd door symmetrische toonreeksen en drieklanken en harmonieën die ook nieuw improvisatiemateriaal opleveren.

Vriendelijk verzoek aan de donateurs van MuziekPodium Zeeland om op de avond zelf bij de entreekassa van 't Beest zowel ticket als donateurspas ter verificatie te overleggen