...
vr 15 feb
Aanvang 20:00

Juke Joints: This Is It

Margot Schotel, NL, 2018


Deur open 19:30
Aanvang 20:00
Voorverkoop € 9,00
Deur € 9,00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

The Juke Joints: 'Optreden is nooit gesneden koek'

Programmamaakster Margot Schotel van Omroep Zeeland werkte het afgelopen jaar niet alleen aan de documentaire over de Kustmarathon, maar tegelijkertijd aan een film over de band The Juke Joints: This is it, 35 jaar blues van Zeeuwse bodem.
Het 35-jarig bestaan was aanleiding om Peter Kempe (zang/drums), Michel 'Boogie Mike' Staat (gitaar), John 'Sonnyboy' van der Broek
(harmonica/accordeon) en Derk Korpershoek (bas) langere tijd te volgen. Maar ook dook Schotel in het verleden van de bluesrockband, aan de hand van archiefmateriaal en gesprekken met oud-leden.

The Juke Joints weten steevast een zaal op z'n kop te zetten. In de documentaire komt onder anderen een fan aan het woord die hen al 220 keer heeft zien spelen en nog nooit is teleurgesteld. Het is een feestband, maar wel een die tot de landelijke top behoort. Zowel in 2012 als in 2016 won het kwartet de prijs voor de beste bluesband van Nederland.
This Is It laat de band zien tijdens diverse concerten, onder meer in De Piek, De Spot en op het 'eigen' Bluesfestival in Kwadendamme, maar ook tijdens de buitenlandse trips die ze regelmatig ondernemen, zoals vorig jaar naar het Spaanse Estepona en Stavanger in Noorwegen.