...

Julian Sas


Deur open 20:00
Aanvang 21:00
Voorverkoop € 17,50
Deur € 19,50

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Tijdschema:
20:00 inloop
21:00 Julian Sas

Onlangs verscheen het 11e studioalbum ‘Electracoustic’ van Julian Sas, een ongewone titel voor een ongewoon album. Het is het resultaat van een emotionele achtbaan. Optredens, lange shows, altijd onderweg. Door de pandemie staan Julian Sas en zijn band in een klap stil. Keer op keer moeten shows opnieuw worden ingepland om vervolgens weer te worden geannuleerd. Een nachtmerrie. Maar muziek maken is voor Sas en zijn kameraden een eerste levensbehoefte. Dus vinden ze een manier om weer samen te spelen. Ideeën ontspruiten, riffs en jams veranderen in songs. En dan slaat het noodlot toe. Vriend en collegamuzikant Fotis Anagnostou wordt gediagnosticeerd met een vreselijke ziekte. De bandleden zijn geschokt.

In de laatste tijd van zijn leven brengen ze veel tijd met elkaar door, een bewijs dat de broederschap geen holle frase was. Julian: “Bij dat vertrek van Fotis’ laatste reis, dacht ik dat onze gevoelens van dat moment niet in woorden uit te drukken waren. Enkele maanden later, toen ik naar een paar van de demo’s luisterde, realiseerde ik me dat we dat wel konden. De muziek was er. Het was goed, eerlijk en wachtte op ons. Het was het juiste moment om de draad weer op te pakken en de muziek te delen. Ik vond altijd de akoestische demo’s uit mijn thuisstudio bijzonder. Daarom besloten we de 12 nieuwe nummers op twee verschillende manieren op te nemen: elektrisch en akoestisch. Als ik terugkijk op het tot stand komen van deze plaat kan ik dat niet anders omschrijven als een bijzondere en vreemde reis was. Het was vriendschap, respect en de liefde voor muziek die ons meer dan ooit verenigde.”

Julian Sas won in 2016 de ‘European Blues Award’ in de categorie ‘Beste Live Muzikant’. Sas musiceert in de bluestraditie van grootheden als John Lee Hooker, Freddie King, Elmore James, Willy Dixon en Memphis Slim. Hij is is echter ook een groot liefhebber van de latere bluesrockgitaristen Jimi Hendrix, Jeff Beck, Jonny Winter, Stevie Ray Vaughan en Rory Gallagher.

Dit is een 'staand' concert - zodat je makkelijk naar de bar kunt lopen :) Er is wel een beperkt aantal krukken beschikbaar.

LET OP: TICKETS VOOR VOORGAANDE AFGELASTE CONCERTEN ZIJN NIET MEER GELDIG. ALLE TICKETHOUDERS HEBBEN HIEROVER IN MEI 2021 EEN SERVICEMAIL GEKREGEN.