...

Koolhovens Keuze: Eurocrime met Tie Me Up! Tie Me Down!

Eurocrime: Tie Me Up! Tie Me Down!


Deur open 19:00
Aanvang 19:30

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Martin Koolhoven brengt zijn Keuze naar 't Beest!

Koolhovens Keuze is een filmtheaterprogramma dat 4 keer per jaar wordt gepresenteerd door Martin Koolhoven in zo'n 15 filmtheaters verspreid over Nederland. Ieder kwartaal één voorstelling per theater. Elk kwartaal heeft een eigen thema waar rondom de fragment- en filmkeuze hangt. Maar – let wel – ieder theater heeft weer zijn eigen hoofdfilm!

In het eerste uur laat Martin fragmenten zien, leidt deze in en begeleidt ze eventueel van live commentaar. Na een korte pauze volgt de hoofdfilm, natuurlijk in lijn met het thema van de avond. Het thema kan een filmregisseur zijn, een acteur of een cameraman. Maar het kan ook een genre zijn zoals horror, film noir of zombiefilms.

Met het hem kenmerkende enthousiasme vertelt Martin over alles wat film de moeite waard maakt. Bereid je voor op een heerlijke avond met een gepassioneerde en onstuitbare cinefiel!

Het thema van deze tweede voorstelling in 't Beest is Eurocrime. Martin's keuze als hoofdfilm: Tie Me Up! Tie Me Down!! Een vroege, kleurige Almodóvar met een prachtige score van Ennio Morricone.

Ricky wordt ontslagen uit een psychiatrische instelling. Een volwassen man, bezeten van de drang een normaal leven te leiden. Hij vindt een vrouw die hem bevalt: Marina, een derderangsactrice. Hij dringt haar huis binnen, sluit haar op en bindt haar vast. Hij doet alles om bij haar in de gunst te komen, behalve haar vrijlaten. Vrienden en familie worden aan het lijntje gehouden. Door haar leugens en emoties, raakt Marina stilaan mede verantwoordelijk voor haar eigen ontvoering.

Deze film is Engels ondertiteld.

Let op: vrijkaarten en strippenkaarten zijn helaas niet geldig voor deze avonden.