...

Koolhovens Keuze 3

Oorlog In Film: Glory


Deur open 19:00
Aanvang 19:30

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Martin Koolhoven brengt zijn Keuze naar 't Beest!

Koolhovens Keuze is een filmtheaterprogramma dat 4 keer per jaar live op lokatie wordt gepresenteerd door Martin Koolhoven. Martin is dus zelf aanwezig in de zaal!

In het eerste uur laat Martin fragmenten zien, leidt deze in en begeleidt ze eventueel van live commentaar. Na een korte pauze volgt de hoofdfilm, natuurlijk in lijn met het thema van de avond. Het thema kan een filmregisseur zijn, een acteur of een cameraman. Maar het kan ook een genre zijn zoals horror, film noir of zombiefilms.

Met het hem kenmerkende enthousiasme vertelt Martin over alles wat film de moeite waard maakt. Bereid je voor op een heerlijke avond met een gepassioneerde en onstuitbare cinefiel!

Het thema van deze derde voorstelling in 't Beest is Oorlog In Film. Martin's keuze is Glory geworden, een ijzersterke film van Edward Zwick uit 1989 over de Amerikaanse Burgeroorlog. Met mooie rollen van Morgan Freeman, Matthew Broderick en Denzel Washintong die voor zijn werk een Oscar won voor Beste Bijrol. andere oscars waren er voor Beste Geluid en Beste Cameravoering.

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog krijgt de jonge kolonel Robert Gould Shaw (Matthew Broderick) zijn eerste bataljon zwarte soldaten toegewezen. Na een lange voorbereiding brengt Shaw het 54ste Infanterie Vrijwilligers van Massachusetts naar het front. Ze doen een aanval op Fort Wagner. De strijd kent veel doden maar is ook gekenmerkt door hun dapperheid.

Programma:
19:30 - 20:30: masterclass Oorlog In Film
20:30 - 20:40: korte pauze
20:40 - 20:50: inleiding bij de hoofdfilm
20:50 - 22:50: Glory (Edward Zwick, 1989) - multi-oscarwinnende oorlogsfilm over het eerste Afro-Amerikaanse regiment in de Amerikaanse Burgeroorlog, met oa Morgan Freeman, Matthew Broderick en Denzel Washington

Let op: vrijkaarten en strippenkaarten zijn helaas niet geldig voor deze avonden.