...

Koolhovens Keuze: Hellboy 2 - The Golden Army


Deur open 18:30
Aanvang 19:00
Voorverkoop € 18,50
Deur € 20,00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Voor deze editie hebben we een speciale aanbieding: voor de prijs van één kaartje kun je met z'n tweeen naar deze avond. Wil je iemand meenemen, kies dan in de ticketshop de optie '2-persoonsticket'.

18:30 - inloop
19:00 - Martin's Masterclass
20:00 - korte pauze
20:15 - Hellboy 2: The Golden Army

*"De superheldenfilm domineert al anderhalf decennium Hollywood, tot groot verdriet van veel filmmakers. Martin Scorsese, Francis Ford Coppola, Ken Loach, David Cronenberg, Alejandro Iñárritu en Ridley Scott fulmineerden er al tegen en Bong Joon-ho gaf wel een héél originele reden op waarom hij nooit een superheldenfilm zou maken: hij kan er niet tegen om naar mensen in strakke kleding te kijken. Je zou zeggen dat het een volledig nieuw fenomeen is, maar de superheld loopt al zo’n honderd jaar rond in het Amerikaanse culturele landschap. Vanavond kijk ik naar de meest interessante films in het genre, dat dus al een tijdje bestaat.

Guillermo del Toro is een van de meest interessante regisseurs in Hollywood van de afgelopen decennia. Vanavond zijn HELLBOY 2: The Golden Army, met een van de meest eigenzinnige superhelden. Je hoeft het eerste deel niet gezien te hebben, this is lots of fun. Zin in!"*

-Martin

In Koolhovens Keuze neemt regisseur Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter, De Kijk van Koolhoven) je een avond mee in zijn fascinatie voor films. In het eerste uur geeft Martin een masterclass en bespreekt hij fragmenten met het publiek. Na een pauze wordt de hoofdfilm vertoond, met natuurlijk eerst een inleiding van Martin Koolhoven. En 't is goed mogelijk dat je 'm naderhand nog even aan de bar treft!