...

Koolhovens Keuze: Navajo Joe

Sergio Corbucci, 1966, USA, 88 minuten


Deur open 19:00
Aanvang 19:30

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter, De Kijk van Koolhoven) duikt dit keer in de filmmuziek van Ennio Morricone. De maestro's scores zijn bijna synoniem met Spaghetti Westerns, en zijn muziek voor Navajo Joe is daar bepaald geen uitzondering op. Wat heet: Quentin Tarantino vindt 'm zó mooi dat hij delen gebruikte voor deel 2 van van zijn magistrale Kill Bill one-two punch.

Martin: “Voor het eerst staat een filmcomponist centraal in Koolhovens Keuze en wat voor een. De beroemdste allertijden: Ennio Morricone. Hij werd beroemd door de spaghettiwesterns, maar deed daarna nog zo verschrikkelijk veel; het is niet normaal. Ik praat vanavond ruim een uur over Morricone, waar hij vandaan komt, zijn bekendste werk en zijn verschillende stijlen. Daarna kijken we een van de vele klassiekers waar hij de soundtrack voor schreef: The Untouchables (Brian De Palma, 1987) met Robert De Niro, Kevin Costner en Sean Connery."

In Navajo Joe zien we een jonge Burt Reynolds as de titulaire Joe. Wanneer een gewelddadige bende bandieten een complete indianenstam uitmoordt is hij de enige overlevende. Joe. Hij zweert wraak te nemen en gaat helemaal alleen achter de moordenaars aan.

Deze film is nl ondertiteld.

Let op: Cineville passen zijn helaas niet geldig op deze avond