...

Koolhovens Keuze: Wilde Mossels

met special guest Erik De Bruyn!


Deur open 19:00
Aanvang 19:30
Voorverkoop € 18,50
Deur € 19,50

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Elke drie maanden verzorgt regisseur Martin Koolhoven in 't Beest een bevlogen filmcollege over één van zijn persoonlijke favoriete filmhelden, genres of thema’s. Aansluitend wordt een bijpassende film getoond, door Martin zelf uitgekozen.

De Nederlandse Film!

Vanavond kijkt Martin Koolhoven naar zijn favoriete Nederlandse films. Met gevoel voor nostalgie laat hij scenes zien die hij de moeite waard vindt. Hij zal de avond op zijn bekende wijze voorzien van commentaar, doorspekt met meningen en anekdote.

“Bij mijn programma voor de VPRO De Kijk van Koolhoven heb ik het nooit graag over mijn Nederlandse collega’s, maar in deze setting zonder pottenkijkers durf ik dat wel. Want ik ben natuurlijk ook opgegroeid met Nederlandse films en deze hebben me – net als alle internationale voorbeelden – gevormd tot wie ik nu ben. Veel films uit mijn vormende jaren dus vanavond!” – Martin Koolhoven

Na Martins filmcollege kijken we Wilde Mossels, de meeslepende film uit 2000 van Erik De Bruyn. Hij nam zijn film op in Bruinisse en meerdere locaties op het Zeeuwse Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland en Tholen, precies waar het verhaal zich ook daadwerkelijk afspeelt.

Wilde Mossels gaat over de charismatische, maar getormenteerde thrillseeker Leen die met z'n onafscheidelijke vrienden Daan en Jacob stuurloze pogingen doet hun beklemmende bestaan in een vissersdorp op een Zeeuws eiland kleur te geven. De jongens maken toekomstplannen en doden de tijd met racen over het eiland, wilde feesten in de plaatselijke motorclub en muziek maken hun gezamenlijke band Paelingvet (alias Nuff Said die dat jaar meteen een culthit scoorden met Lekker Dieng). Maar onder het drietal leeft het hoopvolle besef dat er meer moet zijn dan alleen dit. Zullen ze weggaan of blijven?
In al hun vaak grappige onbeholpenheid zijn Leen, Daan en Jacob eigenlijk romatische antihelden, verlangend naar iets wat achter de horizon moet liggen.

Met mooie, vroege hoofdrollen van onder andere Fedja van Huêt en Frank Lammers maakte Erik De Bruyn een authentieke Nederlandse èn Zeeuwse klassieker. We kunnen hem er vanavond alles over vragen, want Martin neemt Erik mee als Special Guest!

Een ticket geeft toegang tot de masterclass en de film. Het tijdschema is als volgt:

19:00 inloop
19:30 Koolhovens masterclass
20:30 korte pauze
20:45 Wilde Mossels

Voor deze editie komen geen speciale kaartenacties. Strippenkaarten zijn niet geldig vanavond.