...

La Virgen de Agosto - middagvoorstelling

Jonás Trueba, 2020, ESP, 120 min


Deur open 13:00
Aanvang 13:30

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Komt u alleen en wilt u apart zitten --> koop een 1-persoonsticket

Komt u samen en wilt u naast elkaar zitten --> koop één 2-persoonsticket

U kunt maximaal met twee personen naast elkaar zitten.


La Virgen De Agosto voelt als een aangenaam zomerse wandeling door de Spaanse hoofdstad. Sterker nog, de film ís een zomerse wandeling, aan de hand van de 33-jarige Anna. Madrid in augustus, Anna slentert langs de straten, ontmoet oude bekenden, volslagen vreemden en, uiteindelijk, zichzelf.


In de heetste zomermaand waren de inwoners van Madrid doorgaans gewend de stad voor langere tijd te verlaten op zoek naar koelere oorden in binnen- of buitenland. Uit economische motieven zagen meer en meer Madrilenen zich echter gedwongen om de vakantie in eigen stad door te brengen waar met allerlei festivals voldoende alternatief straatvertier te vinden is. Ook de 33-jarige Eva (Itsaso Arana) blijft deze zomer in haar woonplaats en bekijkt die met nieuwe ogen, waarbij ze ook zichzelf opnieuw ontdekt.


Regisseur Jonás Trueba (1981) brengt een ode aan zijn geboortestad via de persoonlijke zoektocht van een jonge vrouw. En passant blijkt hij meesterlijke dialogen te schrijven. Trueba's eerdere film La Reconquista (2016), met dezelfde actrice in de hoofdrol, is een geliefde titel in het Nederlandse Netflix-aanbod.


"De alledaagsheid waarmee de poëzie van een stad in zijn meest ongedwongen maand hier gebracht wordt, op het moment dat nog even niks hoeft, maakt La virgen de agosto tot de ultieme zomerfilm, die uitkomt op het ultieme zomermoment, begin augustus. Het straalt de fijne rust uit van een AirBnB huren en jezelf de omgeving eigen maken. Een film om te gaan kijken en om na afloop met een grote omzwervende omweg door eigen stad naar huis te wandelen." - Filmkrant


Deze film wordt Engels ondertiteld.