...

Life on stage

OPEN DAG: TECHNICI IN DE SPOTLIGHTS


Deur open 12:00
Aanvang 12:00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Ontdek wat er allemaal (technisch) komt kijken bij een show


Geïnteresseerd in evenemententechniek en deze open dag? Meld je aan door een GRATIS ticket te kopen. Zo weten wij dat we op je komst kunnen rekenen. We houden je dan per e-mail op de hoogte van het exacte programma dat op dit moment wordt vormgegeven. Daarnaast krijg je na het bezoek éénmalig informatie toegestuurd over de opleiding evenemententechniek.


Op zondagmiddag 20 februari openen we samen met theaters en podia in Brabant en Zeeland gezamenlijk onze deuren van 12:00 uur tot 16:00 uur voor de open dag: Life On Stage. Waar normaliter de artiest in de spotlight staat, zijn dat nu de artiesten die de show en voorstellingen mogelijk maken: de technici. Een onderbelichte tak in de culturele sector.


Zonder technicus geen licht, geluid of show. De sector is op zoek naar nieuw talent: Het is een waanzinnig leuke en avontuurlijke baan en er is werk genoeg.


De middag is georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is in theater, muziek, evenementen én techniek en wil ontdekken wat er allemaal bij het vak komt kijken. Elk theater en podium heeft hiervoor een eigen interactief programma. Podium 't Beest laat op deze pagina binnenkort het programma zien.


Wat kan je verwachten?

* Onze technici laten je alle aspecten van licht- en geluidstechniek zien, en beantwoorden al je vragen.

* We laten zien watvoor verschil techniek maakt tijdens een live optreden waarvan we de band nog bekend maken.

* Je krijgt een kijkje achter de schermen van het podium.

* De mooiste verhalen van technici.

* En nog mooier: je kruipt zélf achter de knoppen!


Programma! Er zijn twee 'rondes' waarbij je aan kan haken!

12:00 uur: Inloop

12:30 uur: Welkom + introductie

12:40 uur: Podium ’t Beest door Iljan Mol (hoofd techniek)

12:55 uur: Alles over GELUID door Iljan en Tom

13:10 uur: Alles over LICHT door Iljan

13:20 uur: Techniek in actie! Met optreden van DJ VINDICTIV

13:35 uur: Einde en ruimte voor al je vragen!


14:00 uur: Inloop

14:30 uur: Welkom + introductie

14:40 uur: Podium ’t Beest door Iljan Mol (hoofd techniek)

14:55 uur: Alles over GELUID door Iljan en Tom

15:10 uur: Alles over LICHT door Iljan

15:20 uur: Techniek in actie! Met optreden van DJ VINDICTIV

15:35 uur: Einde en ruimte voor al je vragen!

16:00 uur: Einde programma


Dit evenement, geïnitieerd door theater De Maagd en poppodium Gebouw-T uit Bergen op Zoom, wordt breed gedragen door Brabantse en Zeeuwse theaters en podia: Chassé Theater, MEZZ (beide Breda), De Bussel (Oosterhout), De Nobelaer (Etten-Leur), De Spot (Middelburg), De Schuur (Zevenbergen), Zeeland Theaters, Theaters Aan Zee, De Pul (Uden) en Groene Engel (Oss). Zij openen allemaal de deuren op zondag 20 februari. Dit initiatief wordt ondersteund door de belangrijkste Brabantse MBO-opleiders CURIO en ROC-Tilburg.


Cees Snellink, hoofdtechniek bij Gebouw-T, De Maagd en stafdocent bij de evenemententechniek opleiding van CURIO:

“Het overbrengen van een audiovisuele beleving van het podium naar het publiek in alle denkbare vormen, daar draait het om. We maken daarbij gebruik van de allernieuwste innovaties op het gebied van theatertechniek (engineering), geluid, licht, projecties, visualisatie, ICT, logistiek en 3D-modelling. Ben jij iemand die technisch en/of creatief is met een “can do” mentaliteit? Kom dan langs bij een theater of poppodium bij jou in de buurt op 20 februari en laat je verrassen!”


***Meld je nu aan voor deze gratis interactieve open dag die de theatertechniek in het zonnetje zet! Koop via de ticketlink een gratis ticket. We zien je graag op zondag 20 februari tussen 12:00 en 16:00 uur. ***