...

Mats Eilertsen Trio

ISM MUZIEKPODIUM ZEELAND


Deur open 20:30
Aanvang 21:00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Dit betreft het verplaatste concert dat oorspronkelijk in nvember 2021 plaats zou vinden in 't Beest

Voor Mats Eilertsen is de contrabas meer dan een begeleidingsinstrument. In zijn trio gebruikt hij zowel klassieke- als experimentele technieken om een solide basis neer te zetten voor de muziek die gespeeld wordt. Pianist Harmen Fraanje en drummer Thomas Strønen spelen subtiel in op de sterke basismelodieën. Dit levert deels lyrische-, deels atmosferische muziek op. Die klinkt helemaal anders dan men van een jazztrio verwacht.

Mats Eilertsen is een veelgevraagd contrabassist in zijn thuisland Noorwegen, maar heeft ook een speciale band met Nederland. Hij speelde in het Bimhuis in Amsterdam in de bands van Wolfert Brederode en Joost Lijbaart.

Met zijn Trio realiseerde hij begin 2019 het album ‘And Then Comes the Night’ (op ECM Records). Het Trio speelt prachtige muziek waarvan iedere luisteraar geniet.

Bezoekers van de eerder die avond draaiende film The Most Beautiful Boy In The World krijgen bij de entree de mogelijkheid op gereduceerd tarief naar het concert van Mats Eilertsen te komen. Een ticket voor het concert kost dan €10 ipv €15. De korting is alleen verkrijgbaar bij de avondkassa.