...
Mon 23 Sep
Aanvang 20:00
Wed 25 Sep
Aanvang 20:00

Miles Davis: The Birth Of Cool

Stanly Nelson, 2019, VS, 115 min


Deur open 19:30
Aanvang 20:00
Voorverkoop € 9.00
Deur € 9.00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Een compleet fascinerende, dramatische en opwindende film over een van de allergrootste artiesten van de afgelopen eeuw: Miles Davis, een creatief genie, die de muziekcultuur ingrijpend beïnvloedde en de belichaming werd van alles wat ‘cool’ is.
Miles Davis was truly larger than life. Niet alleen werd hij de belangrijkste en invloedrijkste jazzmuzikant van de twintigste eeuw, maar ook was hij met zijn lyrische stijl en goed getimede vernieuwingen enorm succesvol. Wat hij uiterlijk weer uitdroeg door prachtige pakken en dure sportwagens. Hij was een ware stijl-icoon en een magnetische persoonlijkheid, waar man én vrouw voor vielen. En tegelijkertijd was hij een zwarte man in een nog diep racistisch Amerika, raakte hij verslaafd aan zo’n beetje elke substantie en mishandelde hij zijn geliefden. Zo overweldigend divers en fantastisch zijn muziek is, zo vol en dramatisch is zijn leven.
Miles Davis leefde zoals hij zijn creativiteit exploreerde. Hij verkende elke uithoek, experimenteerde en wisselde net zo snel van muzikanten als van vrouwen. Dat zij allemaal vol overgave meewerkten aan deze film en zelf ook al zulke fascinerende persoonlijkheden zijn, maakt deze film tot een must-see waar je elke minuut van gekluisterd op je stoel zit.