...
Friday 29 November

Monomyth

+ Tangled Horns


Deur open 20:30
Aanvang 21:00
Voorverkoop € 12.00
Deur € 12.00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

MONOMYTH: vijf Vliegende Hollanders die sinds 2011 de spannendste instrumentale soundscapes maken. Komend uit Den Haag verzet Monomyth de grenzen van space- en stonerrock. In 2019 opent de band een nieuw hoofdstuk met het vierde album Orbis Quadrantis. Op Orbis Quadrantis verkent Monomyth, dat de planken van Roadburn en Desertfest Londen, Berlijn en Antwerpen al vervaarlijk deed kraken, onontgonnen wateren. Toch houdt hun minutieuze psychedelica nog steeds het midden tussen Ariel Pink en Pink Floyd, altijd met een open eind.

De weg die we inslaan blijft altijd ongedefinieerd. We zoeken het avontuur op in de vorm van nieuwe geluiden en qua aanpak. In dat opzicht verschilt deze plaat enorm van ons voorgaande werk, het is sonisch veel completer. Beschouw Orbis Quadrantis als een schelp waar je je oor te luister aan kan leggen en je de zee hoort ruisen. - Monomyth.

Monomyth werd opgericht door bassist Selwyn Slop en drummer Sander Evers. Daarnaast bestaat de band uit Peter van der Meer (toetsen, gitaar), Tjerk Stoop (digitale instrumenten, gitaar) en gitarist Boudewijn Bonebakker (Gorefest/Gingerpig), die zich in het najaar van 2017 bij de band voegde.

De komst van Boudewijn heeft gezorgd voor een nieuwe stroming binnen de band. Zowel met het album als met onze live performance betreden we zeker nieuwe wateren.

Support vanavond komt van het Antwerpse TANGLED HORNS, stonerrock meets grunge en garagerock met jaren negentig vibes waarbij er ook elementen van 70’s spacerock zijn te horen. De band speelde eerder al met bands als Clutch, Baroness, Atomic Bitchwax, Graveyard, en inderdaad, ook met Monomyth!


Anderen bekeken ook:

> ZA 29 FEB | ERIC BELL (THIN LIZZY)