...
zondag 06 oktober

Hermine Deurloo & Erik Verwey Trio


Deur open 15:30
Aanvang 16:00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo en pianist Erik Verwey zijn beide muzikale vertellers die zich bewegen op de grenzen tussen jazz, pop en klassiek. Nadat Hermine vorig jaar het debuutalbum van Erik hoorde, belde ze hem op voor een opnamesessie en dat bleek een schot in de roos. Haar melodische speelstijl blijkt perfect te passen bij de lyrische stukken van Erik. De ondersteuning van drummer Daniël van Dalen en bassist Hendrik Müller van het Erik Verwey Trio heeft geleid tot een unieke muzikale belevenis.

About A Home is een muzikale vertelling over thuis zijn, weggaan en alles wat dat met zich meebrengt. Erik heeft, op dit thema geïnspireerd, muziek geschreven voor de unieke sound van Hermine. De muzikale portretten vormen samen een verhaal en kenmerken zich als sterk melodisch,ruimtelijk, toegankelijk en dynamisch.

Het geluid van de mondharmonica roept associaties op met filmmuziek. Filmische improvisaties zijn dan ook een leidend onderdeel van de muziek, met hoofdzakelijk wortels in de jazz en plaats voor zowel Hermine als alle drie de leden van het trio.

De Pers over ‘About a Home’ en de album presentatie oktober 2023:
“De zeer jazzy, filmische en opgewekte nummers zitten goed in elkaar en de bijzondere klank van het kleine instrument van Hermine komt volledig tot zijn recht”. Hans Invernizzi - Jazzflits

“About A Home is notable in three ways: Deurloo’s harmonica playing, Verwey’s consistently inventive solos, and the pianist’s compositons. Verwey’s pieces (all but “Love Theme For Spartacus” are his originals) are never just chord changes for the musicians to jam over. They are filled with strong melodies, transitions, arranged sections, and open changes in moods and rhythms as they evolve”.
ScoK Yanow, jazz journalist – blog

“Als de laatste klanken van het applaus zijn weggeëbd blijft het publiek licht beduusd en betoverd achter. Een “We want more” is na deze voortreffelijke en rijke voorstelling niet op zijn plaats. Gelukkig kan iedereen de cd voor een bescheiden bedrag mee naar huis nemen om al die prachtige composities nog eens terug te kunnen beluisteren”. Robin Arends - jazzhalo.be