...

New Cool Collective

+ DJ Sandstorm


Deur open 20:15
Aanvang 21:00
Voorverkoop € 19,00
Deur € 20,00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

New Cool Collective is al meer dan 25 jaar een begrip in het muzikale landschap, ontstaan in de voormalige Amsterdamse club Soul Kitchen. Met hun aanstekelijke mix van jazz, dance, latin, salsa, afrobeat en boogaloo kan niemand stil blijven staan! De 8-koppige, altijd goedgeklede band speelde in clubs en op festivals van over de hele wereld en won voor hun muziek verschillende prijzen, waaronder een Edison en een Gouden Kalf voor beste filmmuziek. Ook werkten ze samen met onder andere Jules Deelder, Typhoon, Guus Meeuwis én Matt Bianco.

Begin 2021 verhuist de band van het vertrouwde Amsterdam naar Rotterdam op zoek naar nieuwe smaken. In de havenstad duiken ze de studio aan de Maas in met Simon Akkermans. De producer is een oude bekende van de band als onderdeel van C-Mon & Kypski, waar verschillende bandleden in het verleden mee hebben samengewerkt. De nieuwe omgeving en studio zorgt direct voor nieuwe impulsen en dat is terug te horen op YUNIKōN.

De elektronische sounds van Dansé Dansé zijn niet verdwenen maar krijgen een nieuwe plek op het album. De drumcomputers en synths van het vorige album worden gecombineerd met organisch klinkende field recordings en de ‘wall of sound’ van Simon Akkermans. Dit zorgt ervoor dat veel van de tracks pas echt vorm krijgen in het opname en mix proces. Titeltrack Yunikōn staat voor de band symbool voor de rest van het album “ongrijpbaar en caleidoscopisch” zoals ook het fabeldier waar de track titel een verbastering van is. Tevens een verwijzing naar de ‘Epic Rainbow Unicorn Studio’ van Simon Akkermans. Met YUNIKōN levert New Cool Collective een indrukwekkende toevoeging aan zijn alsmaar groeiende discografie.

New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, gitarist Rory Ronde, drummer JoostKroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, toetsenist Willem Friede, bassist Leslie Lopez en trompettist David Rockefeller.

Vooraf en naderhand brengt DJ Sandstorm de funky beats!

Dit is het verplaatste concert van 13-11-21 en 08-10-22. Alle voor die data gekochte kaarten zijn uiteraard gewoon geldig. Je hoeft hier verder niets voor te doen.