...

Pene Corrida + Donkey Kung Fu


Deur open 20:00
Aanvang 20:30
Voorverkoop € 13,50
Deur € 15,00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Wat zou er gebeuren als we de grootste hits van de afgelopen decennia bij elkaar rapen en er een dikke laag metal overheen smeren?” Het antwoord liet niet lang op zich wachten, niet veel later was Pene Corrida geboren en de rest is geschiedenis.

Al ruim tien jaar spelen ze de vaderlandse podia plat met een wervelstorm van herkenbare dance beats en snoeiharde gitaren. Tijdens hun “ Loco Mexicano Tour” brengen zij een arsenaal aan nieuwe medleys met zich mee, vol hits en guilty pleasures van vroeger en nu!

Pene Corrida heeft het afgelopen decennium twee full length albums, vier EPs en meerdere singels uitgebracht met tezamen meer dan drie miljoen streams en views. De videoclips van Adele’s “Hello ”, “Salsa Tequilla” van Anders Nilsen en “FCK2020” van Scooter gingen viral op het web.

“You guys are amazing!” (H.P. Baxxter, aka Scooter)

PENE CORRIDA, POPMUSIC ON STEROIDS

Als support mogen we Donkey Kung Fu verwelkomen. De band maakt alternatieve rock met kleine noise-, rave- en pop-uitstapjes. Gewapend met een hele rits samplers, loopers, en andere obscure effectpedalen, gaat het live alle kanten op. Er is veel improvisatie, waardoor geen show hetzelfde is. Soms klinkt het als een op hol geslagen Atari computer met stuiterende electronica en robotbliepjes, soms als een kermisattractie met QOTSA-achtige tempowisselingen. Dat is best een breed verhaal, dus hier wat quotes van mensen die de band aan t werk zagen:

Eindhovenrockcity: "De afwisselendheid van Fugazi, de speelsheid van Primus, chants die doen denken aan de hardcore house van bijvoorbeeld de Marshall Masters"

NMTH: “Ogenschijnlijk onnavolgbaar, razend spannend en geheel zijn eigen ding”

Incubate: “Beware, these boys don’t hate fuzz pedals”

Grasnapolsky: “Franz Ferdinand op speed”

3voor12 Leiden: “Geniaal, en mijn hoogtepunt van deze Popronde”

Kom daar maar 's om!