...

Pete Doherty: Stranger In My Own Skin

Katia deVidas, 2023, UK, 93 min


Deur open 19:30
Aanvang 20:00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Peter Doherty: Stranger In My Own Skin is een documentaire over het leven van de Engelse rockster Peter Doherty (voorheen Pete Doherty) en de worsteling met zijn harddrugs verslaving. Regisseur en muzikant Katia deVidas – tevens partner van Peter Doherty - filmde hem over een periode van tien jaar. Dit rauwe en intieme materiaal vormt nu de bron voor de 90 minuten durende film. Deze documentaire toont de zanger/tekstschrijver van The Libertines in zijn neergang naar de hel, net toen zijn populariteit een hoogtepunt bereikte. Geleid door Doherty’s emoties en poëtische woorden, maken we zijn moedige strijd om zijn demonen te overwinnen mee.

Peter Doherty: Stranger In My Own Skin is het verhaal van een punk poëet en gaat zowel over het creatieve proces van muziek maken en teksten schrijven als over verslaving en hoe onze maatschappij daarmee omgaat.

Over Peter Doherty

Doherty was co-frontman van The Libertines in 2002 en bandleider van Babyshambles in 2004. In 2012 ging hij naar een afkickkliniek in Thailand om voorgoed van de drugs af te komen. Daarna namen hij en Carl Barât het derde album Anthems for Doomed Youth van The Libertines op en de band kwam weer bij elkaar voor een reeks uitverkochte concerten. In 2016 bracht de muzikant zijn tweede soloalbum Hamburg Demonstrations uit. Het jaar daarop vormde hij de nieuwe band The Puta Madres en in 2021 werkte hij samen met de Franse gitarist Frédéric Lo. Peter is clean en woont in Normandië. In 2022 deden The Libertines een wereldtournee vanwege de 20e verjaardag van Up the Brackets met als hoogtepunt een uitverkocht Wembley. In 2023 werkt Pete aan zijn derde soloalbum en aan het vierde album van The Libertines.

Meer dan 20 jaar na de release van het legendarische album Up the Brackets, is er veel gezegd over Peter Doherty, maar hij is nog steeds moeilijk vast te pinnen. Sommigen zien de artiest als een onbegrepen genie, een soort reïncarnatie van Arthur Rimbaud of Jim Morrison, terwijl anderen zeggen dat hij een oplichter is. Peter Doherty zweepte het publiek op vanaf het begin van zijn carrière, maar het succes werd hem al snel te veel. Niet opgewassen tegen de mediahype, belandde hij in een helse neerwaartse spiraal van harddrugs en leidde hij een chaotisch leven. De media achtervolgden hem ondanks het feit dat hij de schijnwerpers probeerde te vermijden. Hij vernielde het appartement van zijn beste vriend, werd smoorverliefd op supermodel Kate Moss en belandde meerdere malen in de gevangenis. Hij schilderde met zijn eigen bloed en schreef getormenteerde gedichten, werd door zijn band gevraagd om The Libertines te verlaten vanwege zijn grillige gedrag, verloor de genegenheid van sommige van zijn fans en werd een legende voor anderen.