...

Rootsriders

Living Legend 2022


Deur open 20:30
Aanvang 21:15

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

20:30 deuren open
21:15 Rootsriders
VVK € 15 / Deur € 18,50

Rootsriders, alom erkend als 1 van de beste Marley tribute bands ter wereld, keren dit voorjaar terug naar 't Beest met de Living Legend tour, hun nieuwste eerbetoon aan The King of Reggae.

Met hun Living Legend Tour 2022 wil de groep benadrukken dat de koning van de reggae ruim 40 jaar na zijn dood nog altijd enorm tot de verbeelding blijft spreken. Zijn boodschap van verbroedering (én emancipatie) lijkt anno 2022 relevanter dan ooit. In een tijd waarin grote groepen in de samenleving tegenover elkaar zijn komen te staan benadrukken Rootsriders dat alleen liefde voor en compassie met elkaar ons weer nader tot elkaar kunnen brengen. Het was juist daarom dat de band, die te zien was in het SBS6 programma 'The Tribute: Battle of the Bands’, One Love had uitgekozen als hun toepasselijke openingsnummer, waarmee zij glansrijk naar de volgende ronde door mochten.

Rootsriders werden ooit opgericht ter herdenking van Bob Marley’s 25e sterfdag en de band is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse live-circuit. Zangeressen Giovanca Ostiana en Shirma Rouse, alsmede oud The Voice runner-up Mitchell Brunings zijn bekende oud-leden.

Op verzoek van de band is wegens productionele redenen dit concert een tijdje geleden omgezet naar een Living Legend show. Mogelijk staat in verschillende uitingen nog een Ladies In Red Gold & Green beschrijving, waarvoor onze excuses. De Ladies In Red Gold & Green tour van Rootsriders zal op een later tijdstip alsnog plaatsvinden, ’t Beest zal dan hopelijk ook weer aan kunnen haken.