...

Scarlet Stories & Golden Caves

WORDT VERPLAATST


Deur open 20:30
Aanvang 21:00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

In verband met de onlangs verscherpte maatregelen moesten we als Beest op korte termijn beslissen of we de concerten die de komende drie weken gepland staan door konden laten gaan of niet. Bij sommige bands was het een uitgemaakte zaak vanwege het aantal kaarten dat onze seated capaciteit al ver oversteeg. In andere gevallen speelden andere factoren een rol. Zo ook bij het dubbeloptreden van Scarlet Stories en Golden Caves. We hebben in overleg met beide bands en hun boeker besloten dit optreden alsnog te verplaatsen naar een latere datum.

We weten momenteel nog niet welke datum - ook dat hangt weer van een aantal zaken af - maar we wilden jullie wel alvast zekerheid geven dat het optreden van aanstaande zaterdag dus verplaatst wordt.

tickethouders hebben inmiddels mail gehad met informatie over eventuele refunds. Deze mail is verstuurd op 17-11-21. Mocht je niets langs hebben zien komen, check dan ook de spambox van het mailadres waarmee je je tickets kocht?


Scarlet Stories schildert met hun eclectische en unieke stijl bloedrode verhalen geïnspireerd door o.a. progressieve rock, heavy metal, film soundtracks, doom en ambient. Het ene moment fragiel en rustig, het andere intens, sterk en rauw. Van origine in een semi-akoestische vorm met zangeres Lisette van den Berg en gitarist Bram te Kamp, maar inmiddels ook met zeskoppige band.


In deze volledige bezetting verscheen in september 2019 het langverwachte eerste album ‘Necrologies’, dat werd opgenomen met topproducer Joost van den Broek (o.a. Kovacs, Navarone, Anneke van Gierbergen’s VUUR) aan de knoppen. Hiermee grossiert de band in lovende recensies. Zo noemt NRC de plaat “een sfeervol prachtdebuut”. Recent werd bekend dat Scarlet Stories met ‘Necologies’ de iO Pages Prog Award 2019 heeft gewonnen!


Golden Caves geldt als een van de meest veelbelovende vertegenwoordigers van de nieuwe generatie progressieve rock. Sinds maart van dit jaar doet het vijftal weer van zich spreken met het nieuwe album ‘Dysergy’. Een dynamische mix van prog rock met moderne alternatieve invloeden en hier en daar een aanstekelijk poprandje kenmerkt de muziek van Golden Caves. Met als sterke toegevoegde waarde de prachtige zang van de stralende frontvrouw Romy Ouwerkerk.


Het debuutalbum ‘Collision’ leverde de band in 2018 als enige Nederlandse vertegenwoordiger een nominatie op in de categorie ‘Limelight’ (grootste talent) van de prestigieuze Progressive Music Awards in de UK. Het vooraanstaande Engelse magazine ‘PROG’ noemde Golden Caves zelfs ‘a revelation (…) the future of prog rock’. De band speelde o.a. op Summer’s End, het oudste progressieve rockfestival van Engeland.