...

STEEN

THEATERPRODUCTIEHUIS ZEELANDIA


Deur open 19:30
Aanvang 20:00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

"Een muzikale theatervoorstelling van Theaterproductiehuis Zeelandia over hartstochten en familiegeheimen. Door heel Zeeland te zien, en op vrijdag 6 mei 2022 in Podium 't Beest. Koop hier je tickets.

NAAR HET BOEK STEEN DER HULP VAN HANS WARREN
Steen is een meeslepend verhaal met verrassende wendingen en een fatale afloop. Het verhaal speelt zich af in Zeeuws-Vlaanderen, waar in de oorlog een onderduiker terecht komt en de identiteit aanneemt van Zeeuwse boerenknecht. De komst van deze onderduiker maakt verborgen hartstochten los en legt een groot familiegeheim bloot.

Onder leiding van regisseur Dic van Duin nemen jonge makers Pien Trieling, Abel de Vries en Christopher van Duijn het boek van Warren opnieuw onder de loep, kleden ze het uit, vertellen ze het opnieuw en plaatsen ze het in het nu. Met muziek gespeeld door de acteurs zelf, gearrangeerd door Jacob de Groot. Het is een verhaal over verboden liefde, de waarde van vrijheid, identiteit, generaties, wanhoop, onmacht en hoop.

KOOP JE TICKET VIA THEATERZEELANDIA.NL:
klik hier voor tickets
_______________________________________________

De Cast!

Pien Trieling
Pien Trieling is acteur, theatermaker en zangeres. Ze studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze speelde onder meer in verschillende jeugdvoorstellingen van Dear T, en Het Kleine Theater op De Parade en in het Amsterdamse Bostheater. Ook speelde ze in afstudeerregies van de Toneelacademie in Maastricht. Later dit jaar speelt ze haar eigen voorstelling met Clubhouse DADA op het Fringe Festival in Amsterdam.

Abel de Vries
Abel de Vries studeerde ook af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zijn solo Hoe een man uiteen valt heeft hij na zijn afstuderen samen met pianist Maarten van Veen bewerkt tot een solo over het leven van Beethoven. Abel de Vries werkte o.a. bij Theatermakers Radio Kootwijk, theatergroep Aluin en met jonge makers zoals Jessie l’Herminez en Loek de Bakker, en won in 2015 de prijs voor beste acteur op het Eindhovens filmfestival voor zijn hoofdrol in de film ‘Halfleeg’ van Tim Schijf.
In 2018 voltooide hij Cum Laude zijn Master ‘Acting For Screen’ aan The Royal Central School of Speech and Drama in Londen.

Christopher van Duijn
Christopher van Duijn werkt voornamelijk als acteur, maar ook als schrijver, muzikant en theatermaker voor zijn beginnende theatergroep Clubhouse DADA. Hij studeerde in 2021 af als acteur aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, met de voorstellingen ‘I Throw Myself Into The Middle’ en ‘BRAUS’. Later dit jaar is hij te zien in de televisieserie Lampje. Verder is hij in verschillende video clips van zangeres Froukje te zien en speelt hij later dit jaar zijn voorstelling met Clubhouse DADA.

Dic van Duin
Dic van Duin volgde zijn opleiding aan de Toneelschool in Amsterdam. Hij was 12 jaar verbonden aan theatergroep Carrousel. Vanaf 2000 speelt hij als freelancer bij uiteenlopende gezelschappen, onder meer bij het het Nationale Toneel, Orkater, Theatergroep Suburbia, Hummelinck Stuurman Theaterproducties en een viertal producties bij Keesen & Co.
Hij maakte en speelde de voorstelling Shostakovitsj.

Bij Theaterproductiehuis Zeelandia regisseerde hij de theaterhits Zeeuwse Vrouwen 1 en 2 en speelde daarnaast in een tweetal stukken van Samuel Beckett, Eindspel en Happy Days en in 2019 de voorstelling Uit de Tijd Vallen naar het boek van David Grossman. Van Duin had daarnaast diverse rollen in films en televisieseries. Naast het acteren en regisseren gaf hij jarenlang les aan de mimeopleiding en geeft hij les aan de toneelopleiding van de HKU.


Credits

Naar het boek Steen der Hulp van Hans Warren
Concept & regie: Dic van Duin
Spel & muziek: Christopher van Duijn, Pien Trieling en Abel de Vries
Decor: Danny Cobbaut
Sound design & arrangementen: Jacob de Groot
Kostuums: Gerda Knuivers
Scènefoto’s & trailer: Tim van Kleunen
Posterontwerp: Opera
Productie: Theaterproductiehuis Zeelandia

KOOP JE TICKET VIA THEATERZEELANDIA.NL:
klik hier voor tickets