...
vr 19 okt
Aanvang 13:30
wo 24 okt
Aanvang 13:30

Stormvloed in De Schelphoek - matinee

Tjeerd Muller, 2018, NL, 60 min


Deur open 13:00
Aanvang 13:30
Voorverkoop € 7,50
Deur € 7,50

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

De Families Blom en Verboom woonden op 1 februari 1953 samen met twintig andere gezinnen in het vredige, mooie buurtschapje De Schelphoek. Tijdens de Watersnoodramp spoelde het volledig weg en vijftien bewoners, onder wie zeven kinderen, kwamen om. Enkele mosselvissers speelden met hun schepen een belangrijke rol bij de redding van de overlevenden. Eén van die mosselvissers, Louis Blommaert, vertelt erover in een aangrijpend vraaggesprek met zijn kleindochter.
In de Heerenkeet, die nog overeind stond bovenop de dijk, werden de mensen opgevangen die zich in veiligheid konden brengen.

In deze documentaire brengt filmmaker Tjeerd Muller (De 10 van Renesse) mensen die dit hebben meegemaakt met elkaar in gesprek. Ook worden de redders van toen in contact gebracht met de nabestaanden.

Deze film bevat geen pauze

Gaat u vaak naar de film? Koop een Film-strippenkaart!
Voor de regelmatige filmganger of om cadeau te geven introduceert 't Beest de strippenkaart! Met het aanschaffen van de 5-strippenkaart (€ 35) of 10-strippenkaart (€ 70) ga je voordeliger naar films en word je op de hoogte gehouden van het laatste filmnieuws. Je koopt de strippenkaart online.

> klik hier voor meer info over de kaart en koop hem online