...

The Cold Vein

+ Elefant (BE)


Deur open 20:00
Aanvang 20:30

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

The Cold Vein is een nieuw Nederlandse noise-rock project met niemand minder dan ex-Urban Dance Squads Rudeboy Remmington als frontman!

Na het noodgedwongen einde van het Nijmeegse noise rock trio Udarnik begin 2017, vinden bassist Ludo Vlaar en drummer Chief W. na een zwervende periode in Hans Wubs, van de net uiteengevallen noisepunk band Lawine, een nieuwe gitarist/riffmeister. Zij maken samen een furieuze instrumentale demo waarmee een zanger/performer/storyteller moet worden binnengehaald. Diverse kandidaten durven het niet aan. Maar als urban veteraan en headstrong gap Patrick T. aka silver surfering Rudeboy Remington naar de demo luistert slaat hij meteen aan en is The Cold Vein is geboren.

Het viertal debuteert met hun weerbarstige noise rock op Manana Manana 2019 waarna meerdere festivals/shows (o.a. Valkhof Festival, Effenaar, db’s) volgen. Door de onvermijdelijke globale fysieke en mentale kollaps duurde het even voordat de groep meer van zich kon laten horen, maar inmiddels staat er een fikse lijst aan shows om heel Nederland kennis te late maken met de band en hun debuutalbum!

The Jesus Lizard meet the Satanic Surfers in het Belgische Elefant! De Gentse rockformatie kent een voorgeschiedenis in bands zoals The Van Jets, Future Old People are Wizards, Drums are for Parades en The Antler King om maar wat namen te droppen. Met de buitenaardse klanken op het debuut-album ‘Konark Und Bonark’ en opvolger Bejahung toonde de band zich al geniaal gestoord. We houden ons vast voor het nieuwe materiaal van deze nutcases!

VVK €11 / deur €13